Riktlinjer för hantverksmässig charktillverkning är framtagna
Vad gäller vid hantverksmässig charktillverkning? De nya nationella riktlinjerna ger svar.

Nu finns nationella branschriktlinjer för hantverksmässig charktillverkning tillgängliga på Livsmedelsverkets webbplats. Riktlinjerna har tagit fram av Eldrimner nationellt resurscentrum för mathantverk och bedömts av Livsmedelsverket.

Branschriktlinjerna vänder sig till dem som vill veta hur EU-reglerna för hantverksmässig charktillverkning tolkas i Sverige. De är skrivna som ett hjälpmedel för att anpassa småskalig charktillverkning till gällande livsmedelslagstiftning, men även för att hjälpa mathantverkare med sin egenkontroll och HACCP-plan.

Branschriktlinjer är branschens egen beskrivning av hur lagstiftningen på ett visst område bör tillämpas. Riktlinjerna ger råd till företag och andra om hur de kan leva upp till lagkraven, men är också ett stöd för kontrollpersonalen. Även rådgivande organisationer, intresseorganisationer och certifieringsorgan har nytta av riktlinjerna.

Mer info om nationella branschriktlinjer finns HÄR.

Källa Livsmedelsverket

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-10-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Charkuteri & pålägg EU Livsmedel Livsmedelsverket Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

NordArom, Norrköping,
söker produktutvecklare
 
Vill du vara med och förhöja smakupplevelsen i drycker, konfektyr, glass och andra godsaker?
Med ett stort mått av kreativitet och experimentlusta, ett välutvecklat smak- och luktsinne och intresse för livsmedel kan du bli framgångsrik som produktutvecklare hos oss.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 5-2017 
utkom den 25 oktober! 





FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK