Utvecklingsingenjör –
med fokus på process- och produktutvecklingVill du vara med och skapa historia? Skapa smaker som människor kan minnas och relatera till?

The Absolut Company präglas av stor stolthet över dryckerna de skapat, men också av en entreprenörsanda och familjär kultur. De försöker varje dag att skapa en arbetsmiljö som speglar andan i deras varumärken - en plats där stora idéer delas, testas och realiseras.

Kreativitet genomsyrar allt och den ligger i hjärtat hos de människor som jobbar här. Till kontoret i Åhus söker vi dig som är civilingenjör men de rätta personliga egenskaperna för att lyckas!

Vi arbetar med löpande urval så tveka inte söka rollen redan idag!
 
Arbetsuppgifter
Tjänsten tillhör avdelningen för Research and Development som består av projektledare, specialister, lab och sensorik. Här ligger stort fokus på innovation, då man skapar helt nya drycker som kräver nya processer. Det är aldrig förutbestämt hur olika lösningar ska tas fram, så här krävs problemlösning och teamarbete. Rollen innebär att man blir en spindel i nätet, och framtagandet av nya drycker kräver tätt samarbete mellan olika funktioner såväl internt som externt.

I din roll har du fokus och ansvar för att:
 

  • Leda större och mindre projekt, så som produktutvecklingsprojekt, explorationprojekt samt kunskapsprojekt.
  • Designa produktionsmetod och säkerställa hur drycken ni producerar tas fram.
  • Praktisk deltagande vid pilotkörningar, implementering i fullskala samt medverka vid produktion.
  • Under utvecklingsfasen ansvarar du för att säkerställa drycken, de ingående komponenternas kvalitet och livsmedelssäkerhet samt att se till att miljöpåverkan och arbetsmiljö beaktas. 


Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll ser vi att du är civilingenjör med inriktning kemiteknik eller motsvarande.

Vi ser att du har minst en handfull år ute i arbetslivet där du arbetat med projektledning, samt har tydlig erfarenhet inom process eller produktutveckling. Har du dessutom erfarenhet inom livsmedels- eller dryckesindustrin är det positivt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då vi ser att de är helt avgörande för hur framgångsrik du kommer vara i rollen. Här ser vi att du är modig och nytänkande samt har en kommunikativ ådra och ser kunskapsutbyte som en förutsättning för framgång. Du tror på teamet före jaget och vet hur man driver en process från start till mål. Du är analytiskt lagd, noggrann och vet hur viktiga detaljerna är, men har samtidigt förmågan att se och hålla ihop helheten.

Språket inom organisationen är både engelska och svenska, och därmed förväntas du vara flytande i tal och skrift i dem båda.
 
Ansökan
Urval sker löpande, så sök redan idag!
https://www.poolia.se/lediga-jobb/utvecklingsingenjor--med-fokus-pa-process--och-produktutveckling-kristianstad-47895/
 
Företagspresentation:
The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av Absolut Vodka, Malibu, Kahlúa och Our/Vodka. Absolut Vodka är världens femte största internationella spritvarumärke. Absolut Vodka tillverkas i Åhus, Skåne, och är Sveriges enskilt största livsmedelsexport. Malibu är världens största rombaserade spritdryck med kokosnötssmak. Kahlúa kaffelikör är världsledande inom sitt segment. Sedan juli 2008 är The Absolut Company, tidigare V&S Vin & Sprit AB, ett bolag inom Pernod Ricard-koncernen. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Företaget har 500 anställda och försäljning på över 150 marknader. VD är Anna Malmhake.


Publicerad: 2017-10-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK