Orkla Foods dryckeskompetens samlas till anläggningen i Kumla
FUN är en av flera drycker, vars produktion flyttas till Orkla Foods Sveriges anläggning i Kumla.
”Vi är stolta att Orkla har valt att använda vår kompetens och skapa ett Center of Excellence för drycker på anläggningen i Kumla”, säger Kristina Fransson.

Orkla Foods Sveriges utökar produktionsvolymerna vid anläggningen i Kumla. Produktion för FUN, Slimpie, Scoop, Glögg samt drycker till restaurang och storkök flyttas till Kumla från Orkla Foods anläggning i danska Ringkøbing.

Beslutet att öka produktionsvolymerna i Kumla är ett led i Orklas strategi att stärka konkurrenskraften, optimera och etablera den mest kostnadseffektiva dryckesproduktionen i Norden. I Kumla samlas kompetens för den nordiska dryckesverksamheten i ett ”Center of Excellence”. De ökade volymerna från Danmark innebär en ökning av produktionen med 10 procent.

”Vi är stolta att Orkla har valt att använda vår kompetens och skapa ett Center of Excellence för drycker på anläggningen i Kumla. Det är ett tydligt kvitto på att vår produktionsanläggning ligger i framkant. Samtidigt känner vi såklart med våra kollegor i Danmark och vi lovar att även framöver förse den danska marknaden med samma goda dryck, som anläggningen i Ringkøbing gjort”, säger Kristina Fransson, produktionsdirektör, Orkla Foods Sverige.

På Orkla Foods Sveriges anläggning i Kumla tillagas och förpackas frukt- och bärprodukter under varumärkena Felix, Önos, Ekströms, BOB, JOKK och FUN Light. Här tillagas och förpackas även risgröt, ärtsoppa och annan kyld färdigmat under varumärket Felix. Dessutom tillagas vaniljkräm för bagerier. Vid anläggningen i Kumla arbetar i dagsläget cirka 160 personer.

Källa Orkla Foods Sverige

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-09-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Danmark Drycker Dryckesförpackningar Orkla Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK