Certifierad för tillverkning av livsmedelsförpackningar
”Vi investerar i framtiden, både vår egen och kundernas”, säger Dan Johannessen, VD för Peterson i Skandinavien.

Skandinaviska förpackningsproducenten Peterson, med svenska anläggningar i Norrköping och Bäckefors, meddelar att man har blivit BRC-certifierat för tillverkning av livsmedelsförpackningar. Samtidigt har man inlett ett investeringsprogram på 25 miljoner euro (ca. 240 miljoner kronor), av vilka 9 miljoner euro (drygt 85 miljoner kr) ska användas till bland annat nya maskiner i de svenska fabrikerna.

Investeringarna görs för att främja Petersons tillväxt efter VPK Packaging Groups och Klingeles nyligen genomförda förvärv av bolaget.

Peterson erhöll nyligen som första företag i Skandinavien den högsta nivån av BRC-certifiering (BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials) för produktionsanläggningarna i Norrköping och i danska Randers. BRC-certifieringen innebär att Peterson klarar de omfattande kraven för produktion av förpackningar för livsmedel- och läkemedel.

”Att erhålla den högsta nivån av BRC-certifiering innebär att vi nu kan erbjuda en lösning för de striktaste kraven inom bland annat livsmedelsindustrin, vilket vi ser som en stor styrka och fördel för Peterson”, säger Dan Johannessen, VD för Peterson i Skandinavien.

Förutom den nya certifieringen moderniseras under hösten anläggningarna i Norrköping och Bäckefors med nya maskiner. Förteget skriver i ett pressmeddelande att den omfattande investeringsplanen i kombination med ny certifiering och moderbolaget i ryggen gör att Peterson nu tar en unik position på den skandinaviska marknaden.

Peterson är en fristående skandinavisk affärsenhet som ägs av VPK Packaging Group och Klingele, tvåfamiljeägda företag, som delar både en långsiktig affärsvision och lång erfarenhet inom hållbart
förpackningsarbete.
Peterson har drygt 600 medarbetare i Skandinavien, med en sammanlagd omsättning på ca 160 miljoner euro. Företaget har produktionsanläggningar i Sarpsborg och Sykkylven i Norge, i Norrköping och Bäckefors i Sverige och i Randers i Danmark. Företagets produkter omfattar bland annat korrugerade förpackningslösningar, displayer, stora lådor och standardiserade lådor. Huvudmarknaderna är mat/jordbruksprodukter, dryck, FMCG, möbler, kosmetika och fordonsindustrin.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-09-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Certifieringar & Kvalitetssäkringar Danmark Ekonomi Konsumentförpackningar Livsmedel Livsmedelsförpackningar Norge Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK