Veganskt succéprotein från Finland lanseras nu i Sverige
Pulled Oats, som lanseras i varianterna Nude, Tomat och Ingefära, är en finsk innovation från företaget Gold&Green. 

Nu lanseras den finska succéprodukten Pulled Oats i Sverige. Det är en ny vegansk proteinprodukt av nordisk havre och baljväxter från Gold&Green.  
Pulled Oats beskrivs som en helt ny typ av vegetariskt protein. Produkten, som utsågs till Årets Finska Livsmedel 2017, är utvecklad av Maija Itkonen, innovatör, och Reetta Kivelä, doktor i livsmedelsvetenskap vid Helsingfors universitet, vilka båda ville hitta ett alternativt protein.


”Vi ville kunna ge våra barn ett fullvärdigt, vegetariskt protein gjort på lokala råvaror och utan tillsatser. Det var så idén om havreprotein föddes”, säger Maija Itkonen, som först kom på idén att försöka göra vegetariskt protein av havre. 

Förutom havre är Pulled Oats gjort av favabönor och gula ärtor genom en helt kemikaliefri process. Produkten är fri från soja, vete och tillsatser och uppges innehålla 30 procent protein samt alla essentiella aminosyror. 

”Jag har under många år forskat på just havre, och det här är min tveklöst största framgång som forskare. Pulled Oats har högre proteinhalt än kyckling, lägre miljöpåverkan än exempelvis tofu och har dessutom blivit uppskattat för sin goda smak och textur”, säger Reetta Kivelä. 

Pulled Oats lanseras i varianterna: Nude, Tomat och Ingefära.

Källa Gold&Green

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-09-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Frukt & Grönt Jordbruksprodukter Kostvanor Livsmedel Övrigt Proteiner Vegetariskt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

NordArom, Norrköping,
söker produktutvecklare
 
Vill du vara med och förhöja smakupplevelsen i drycker, konfektyr, glass och andra godsaker?
Med ett stort mått av kreativitet och experimentlusta, ett välutvecklat smak- och luktsinne och intresse för livsmedel kan du bli framgångsrik som produktutvecklare hos oss.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 5-2017 
utkom den 25 oktober! 





FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK