Affär inom livsmedelspack: Danska Sky-Light köper svenska Formpac
Danska Sky-Light är verksamma bland annat inom plastbehållare till livsmedelsprodukter. (Bild Sky-Light)

Danska plastproducenten Sky-Light, med säte i Varde på Jylland, har köpt det svenska förpackningsföretaget Formpac, beläget i Kungälv. Det skriver food-supply.dk
Enligt ett pressmeddelande från Sky-Light innebär förvärvet att det danska företaget stärker sin position inom plastförpackningar, speciellt till mejeri- och mellanmålsprodukter som skyr, yoghurt. müsli, etc.


Formpac startades 1987 av Hans Samuelsson och etablerade sig som leverantör av formsprutade plastprodukter, primärt till livsmedelsindustrin. Bland Formpacs kunder finns enligt hemsidan välkända livsmedelsaktörer och -varumärken som Abba Seafood, Göteborgs Kex, Knorr, Kockens, Procordia, Santa Maria, Tine , m fl.

Formpac, som har ett 20-tal anställda, omsatte 37 miljoner kronor år 2016.

Formpacs VD Hans Samulesson säger enligt food-supply.dk att man haft ett förtroligt samarbete med Sky-Light i flera år och att man ser det danska företaget som den rätta partnern att säkra Formpacs fortsatta tillväxt.

Samarbetet mellan de båda företagen har bland annat bestått i att Sky-Light tillverkat formsprutade plastlock och Formpac producerat specialutvecklade plastskedar, vilka sedan integrerats i locken i en automatiserad process, som skett hos Formpac. Locken med de integrerade skedarna används bland annat i olika förpackningar inom mellanmåls- och förpackningar

Sky-Light A/S betecknas som en av Europas ledande producenter av plastfolie och plastförpackningar. Bolaget etablerades 1960 och har i dag 130 anställda och en omsättning på 250 miljoner DKK (ca 325 svenska kronor). Sky-Light är privatägt och leds av företagets ägare Søren Kjær Larsen.

Sky-Light tillverkar såväl plastfolie på rulle eller ark som egna termoformade plastförpackningar, framförallt till livsmedelsbranschen. Bolaget var bland annat först i världen med att extrudera en flat PET-folie för varmformning och man var också en pionjär att tillvarata och återanvända PET-spill från den egna produktionen.

Parterna har inte offentliggjort några ekonomiska eller andra villkor för affären, som genomfördes för ett par månader sedan.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-09-05

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK