De gör bästa hamburgerosten

”Ett eget litet paradis i plastostarnas inferno”. Så löd juryns motivering när Väddö Gårdsmejeri tog hem segern i Matverk Stockholm 2019 med produkten Burgarcheddar.

Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri är en svensk och 100 procent ekologisk ost med Krav-ekologisk mjölk som huvudråvara, utan onödiga tillsatser och med perfekta smältegenskaper.

– Wow, fantastiskt kul att vinna det här priset med en produkt som ingår i en kategori med tidigare bara utländska alternativ. Nu är den nya generationens burgarcheddar här, säger Elin Edlund på Väddö Gårdsmejeri, som förädlar gårdens produkter tillsammans med kollegan Frida Lindqvist.

Priset delades ut under det heldagsevent som projekt Matlust och Länsstyrelsen i Stockholm arrangerade nu i veckan, med tv-kocken Tina Nordström som moderator.

Matverks båda jurygrupper hade Johannes Cullberg från ekologiska butikskedjan Paradiset och Carola Magnusson från Carolas Eko som ordföranden; bägge prisade produkten för såväl dess smak som marknadspotential.

På andra plats kom Fårtackasalami från Tottie´s mat i Norrtälje och som god trea Alkoholfri äppelsnaps med smak av Roslagen från Norrtelje Musteri.

AGNETA RENMARK

Dela

Fler nyheter i Arkiv

Sätherberg: ”Ingen risk för matbrist”

”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.