Charkbranschen ska köra Chark-SM i egen regi

Forskningsinstitutet RISE överlåter evenemanget Chark-SM till branschorganisationen Kött och Charkföretagen och tidskriften Kött & Chark. – Det är en oerhört viktig mötesplats, säger Magnus Därth, vd på Kött och Charkföretagen.

Chark-SM är en av livsmedelsbranschens största mötesplatser, med drygt 500 deltagare. Navet i arrangemanget, som äger rum vartannat år, är produkttävlingen där svensktillverkade charkprodukter kvalitetsbedöms och kan få guld-, silver- och brons-omdömen. Dessutom koras en Svensk Mästare i varje klass.

Förutom tävlingen ingår även konferens, branschmässa och bankett i Chark-SM.

– Det är en oerhört viktig mötesplats för kött- och charkbranschen med hög kvalitet och framåtsyftande diskussion och produktutveckling i fokus. Vi kommer att fortsätta att utveckla Chark-SM till mötesplatsen nummer ett för kött och chark i Sverige, säger Magnus Därth, vd på Kött och Charkföretagen.

Men RISE behåller en del av ansvaret, inte minst vad gäller kvaliteten och oberoendet:

– Som oberoende forskningsinstitut med expertis inom sensorik och kvalitet ska vi ta ansvar för att tävlingsdelen inom Chark-SM även fortsättningsvis håller hög nivå, säger Carina Gatzinsky, som tidigare projektlett evenemanget.

Nästa Chark-SM arrangeras i Göteborg 22 oktober 2020.

AGNETA RENMARK

Dela

Fler nyheter i Arkiv

Sätherberg: ”Ingen risk för matbrist”

”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.