Branschens höjdare fyller scenen på Livsmedelsdagarna

I september är det dags för Livsmedelsdagarna i Tylösand. Programmet, som varar i dagarna två, är späckat av kunskap, inspiration och nyheter. Årets tema är ”Omstart, nystart eller mer av samma?”. Och talarna är riktiga höjdare!

Nu när det äntligen vänder och lågkonjunkturen går mot sitt slut, inflationen viker sakta och tillväxten är på väg upp i världen är det hög tid att planera för nya och bättre tider.
– Med omstart menar vi att behålla det värdefulla och ta hand om det som lagts på is. Med nystart menar vi att tänka och skapa utifrån nya insikter och omständigheter. Mer av samma räcker inte, nu öppnar vi andra dörrar, lär oss nytt, är alerta och tar risker, säger Cecilia Öster, verksamhetsledare för Livsmedel i fokus och en av flera som aktivt arbetat fram årets program.

Bland talarna hittar vi bland annat Henrik Mitelman, företagare, oberoende finans- och trendanalytiker, föreläsare, författare och prisbelönt krönikör i Dagens Industri med ett förflutet som analyschef på SEB. Nu reser han mycket runt i hela världen för att förstå vad som händer i världsekonomin, och har rykte om sig att kunna bryta ner komplexa ekonomiska ämnen till lättförståelig information. Han ska tala på temat ”Tillbaka till framtiden”.
– Jag vill visa att det finns hopp, och kommer att tala om ränteläget, ge ett hum om utvecklingen och möjligheterna i ekonomin samt svara på den klassiska frågan ”Vart är vi på väg?” genom att uppehålla mig en del kring hur konsumenten egentligen mår just nu, men även genom att blicka framåt. Det är en spännande tid vi lever i där världen förändras snabbt, säger han.

Maten i Sverige och dess framtid är ett högaktuellt ämne och tar naturligtvis plats i programmet. Några av livsmedelsbranschens absoluta toppchefer så som Cecilia Kocken, vd på Arla Sverige; Fredrik Jönsson, corporate director på Lantmännen; Christina Nordin, generaldirektör på Jordbruksverket; samt Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige finns på plats på scen och kommer att angripa ämnet från sina respektive perspektiv.
Innovation och nutrition är minst lika viktigt och även här representeras programpunkterna av mycket intressanta talare med avgörande position i den svenska livsmedelsbranschen. Annica Sohlström, generaldirektör på Livsmedelsverket är en av dem. liksom Jenny Nygren, head of engineering Food services på Ikea of Sweden.

Två tävlingar kommer att avgöras på Livsmedelsdagarna. Den ena är Livsmedelspriset, den andra är Impact Maker Award. Den senare handlar om startups och innovationer, något som är både relevant och högaktuellt för framtiden. I samband med finalheatet av Impact Maker Award gästas scenen av en viss Eric-Alan Rapp, som finns hos den danska hållbara agrifood-investeraren Gullspång Re:food. Han har över 25 års erfarenhet av start-ups och riskkapitalbranschen och har bland annat hjälpt till att bygga upp den hållbara agri-food-investeringsstrategin i Danmark. Innan dess var han vd för den Köpenhamnsbaserade mat-startupen Homemate. Eric-Alan Rapp är en sann entreprenör, riskkapitalinvesterare och engagerad klimatförespråkare med fokus på våra matsystem. Han brinner för lösningar på våra växande utmaningar för världsmiljön, livsmedelsförsörjningskedjan och klimatet.
– Vi är både tacksamma och stolta över att ha fått med honom i programmet, men mest är vi spända över vad han kommer att berätta, säger Cecilia Öster.

Dela

Fler nyheter i Människor och Mötesplatser och Trend

Mylla tar hem Livsmedelspriset 2024: ”Sjukt kul”

Mylla vill revolutionera det svenska livsmedelssystemet genom att kapa mellanhänder och ge småskaliga matproducenter vettigt betalt. Nu vinner uppstickaren årets upplaga av Livsmedelspriset, ett av branschens finaste priser som delas ut att Livsmedel i fokus – för 60:e året i rad.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.