– Ett perfekt alternativ som inte kompromissar med smaken, säger Karin Granlund, varumärkesansvarig på Arla.
13 april 2023
I en tid när allt fler konsumenter vill ha växtbaserade alternativ lanserar Arla en ny och vegansk familjemedlem av sitt klassiska smörmärke Bregott.
Medan det traditionella bordsfettet baseras på grädde, med en inblandning av rapsolja, är nya Bregott från växtriket gjord på rapsolja, kokosolja och sheaolja.
– Vi är så glada över att kunna erbjuda Bregott i ytterligare en variant, till de som önskar äta en mer växtbaserad kost. Vi ser att konsumenter i dag gärna växlar mellan mejeriprodukter och växtbaserade alternativ beroende på behov och situation. Då är Bregott från växtriket ett perfekt alternativ, en växtbaserad produkt som inte kompromissar med smaken, säger Karin Granlund, ansvarig för Bregott på Arla.
Bregott från växtriket kommer att finnas i livsmedelsbutik från och med vecka 19.
Under 60-talet blev kylskåpet allt vanligare och smöret lades av praktiska skäl in i kylskåpen – men blev då för hårt att breda på brödet.
En Arla-mejerist prövade då att kärna grädde tillsammans med sojaolja – och resultatet blev Bregott, som var bredbart direkt ur kylen och som lanserades hösten 1969 under devisen: ”Det enda bredbara som smakar smör.”
Under sjuttiotalet växte Bregott sakta men säkert och i början av åttiotalet blev produkten marknadsledande. I takt med lättprodukternas intåg tappade Bregott under några år för att i början av nittiotalet återta sin marknadsledande position. Då hade sojaoljan bytts ut mot rapsolja.
Dela
Fler nyheter i Förädling och Trend och Växtbaserat
NordArom har vuxit ur kostymen – växlar upp med ny fabrik
Livsmedelsföretaget NordArom växer och bygger en sprillans ny produktionsanläggning i Norrköping för att öka volymerna och optimera sina flöden.
– Det är med skräckblandad förtjusning som vi gör den här satsningen, säger vd Johan Eriksson till Livsmedel i fokus.
3 december
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.