10 december 2019
Varje år utses Årets sill av en expertjury som får smaka på fyra olika nominerade och helt nya sillinläggningar. Det vinnande bidraget tillverkas sedan i större skala av Klädesholmen Seafood.
Projektet är ett samarbete med restaurang- och konferensanläggningen Salt & Sill på Klädesholmen, med målet att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar och samtidigt bidra till ökad säkerhet till sjöss. En krona per såld sillburk går nämligen direkt till Sjöräddningssällskapet och deras livsviktiga arbete. Tillsammans med Sillens dag har man i dagsläget skänkt drygt 1 miljon kronor.
Årets sill 2019 är smaksatt med rostade kokosflingor och chili, och sillbitarna är skurna i mindre bitar än vanligt. Och med i juryn fanns sjöräddare från hela landet, som testade de nominerade sillarna under Sjöräddningssällskapets riksmöte.
AGNETA RENMARK
Dela
Läs också
Fler nyheter i Arkiv
Sätherberg: ”Ingen risk för matbrist”
”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.
22 mars
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.