14 mars 2023
Årets Sill är ett samarbete mellan restaurang- och konferensanläggningen Salt & Sill på Klädesholmen och sillproducenten Klädesholmen Seafood. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar och samtidigt bidra till Sjöräddningssällskapets arbete; en krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss.
Förslagen till Årets Sill tas fram av Salt & Sill och dess personal medan juryn består av mycket engagerade sjöräddare – i år från Östkusten och Munsö/Ekerö Sjöräddningsstation. Efter juryns val kvarstår Klädesholmen Seafoods arbete med att utveckla en sillinläggning som är anpassad för fabriksproduktion med en längre hållbarhet.
Årets vinnare heter Grönt te & Citrus, och som enligt beskrivningen ”får sin friska smak från bland annat citronverbena, citrongräs och grönt te”.
Tidigare års smaker har varit Äpple & Mynta, Krabba och Majs, Gin och Fläder, samt Kokos och Chili.
Dela
Fler nyheter i Fiske och vattenbruk och Värdekedjan
Livsmedelsrapporten: Kött och fullkorn bubblar
Nu presenteras Svenska livsmedelsrapporten 2025 med fokus på hälsa och hållbarhet. Livsmedel i fokus ber Anna-Lena Wihlborg, senior rådgivare på Nordic Wievpoint och författare till rapporten, att välja ut tre höjdpunkter – och en bubblare.
11 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.