Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Bryr sig om baljväxter – Nordisk Råvara får Änglamarkspriset

Nordisk Råvara är vinnare av Coops Änglamarkspris 2018. Temat för priset är hållbar matglädje.
– Vårt mål är inte att få fram produkter snabbt och billigt utan att göra det som vi vet är rätt och som ger den bästa smaken och kvaliteten, säger Tomas Erlandsson, vd för Nordisk Råvara.

Coops gröna samarbete: ”Som bake off fast för bladväxter”

Färska örter och bladväxter direkt i butiken.
Det är resultatet av att Coop inlett ett samarbete med svenska foodtech-startupen Grönska, för att tillsammans utforska framtidens hållbara matproduktion och möjligheter att odla i butik utan onödiga transporter.

Räddningsaktion för Sveriges minst älskade julmat

Grisfötter, lutfisk och dopp i grytan är några av de rätter som en de flesta svenskarna helst låter bli på julbordet. Nu har Ica tillsammans med kocken Isabella Morrone tagit fram helt nya versioner av Sveriges minst älskade julmat för att inspirera fler att återupptäcka våra minst omtyckta julbordsklassiker.

EMV tar en större del av kakan

EMV-andelen kommer att fortsätta att växa. Det tror leverantörerna, enligt en ny rapport som tidningen Icanyheter ger ut tillsammans med Genero Solutions.
– EMV kan nå en andel av 35 procent inom överskådlig framtid, bedömer Michael Dahl, senior konsult på Genero.

Nu ska svenska kött- och charkprodukter slå utomlands

Kött och Charkföretagen gör en stor satsning på export av förädlat kött och charkuterier tillsammans med Business Sweden.
– Vi hoppas den här satsningen ska göra att fler framför allt små och medelstora kött- och charkföretag vågar satsa på export, säger Magnus Därth, vd för Kött och Charkföretagen.

Gemensam insats för att stötta ekologisk mejeriproduktion

Nu höjer livsmedelsbranschen, med Arla i spetsen, ersättningen på ekologisk mjölk till bönderna.
– Stödet är extra viktig för ekologiska mjölkbönder eftersom deras produktion är dyrare, säger Torbjörn Larsson, kategorichef på City Gross.

Carrefour ökar spårbarheten hela vägen till producenten

Franska Carrefour ansluter sig till IBM Food Trust, ett globalt system för ursprungsspårning av livsmedel. Efter 18 månaders pilotförsök med blockchain-systemet kan miljoner artiklar nu enkelt spåras ända till producentnivå.

St1 satsar på ny energi på väg

Maten är huvudsaken när St1 siktar på att bli framtidens butik- och biltvättskedja för människor på väg. "Välkommen in" är namnet på det sammanhållande konceptet som omfattar både spännande matupplevelser och gott kvalitetskaffe – och trevliga toalettbesök.

Livsmedelsproducenterna: Matpriserna måste höjas nu

Verkligheten börjar komma ikapp efter sommarens torka och det är livsmedelsproducenterna som får ta smällen om inte matpriserna höjs. Det framgår av Livsmedelsföretagens senaste Konjunkturbarometer, som presenterades tidigare i dag.

Mat möter konst och design på nyrenoverade Nationalmuseum

På lördag öppnar Nationalmuseum igen efter flytt, renovering och ombyggnad. Då är det även premiär för krögaren Fredrik Erikssons nya museirestaurang – en mötesplats där mat, design och konst möter en bred publik från hela världen.

Ladda fler nyheter Till toppen av sidan
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
[email protected]

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
[email protected]

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Svenskmarkning