Det senaste från livsmedelsbranschen
samlat på ett ställe

Skånemejerier om det svenskt ostlyftet: “Vi lyssnar på konsumenterna”

Den importerade hårdosten dominerar i svenska kyldiskar. Men på Skånemejeriers mejeri i Kristianstad driver man utvecklingen mot ett utökat utbud av svensk ost.
– Vi satsar på njutningsupplevelser, säger anläggningschefen Stefan Andersson.

Tempe på åkerböna tog hem matinnovationspriset

En fullpoängare rent hållbarhetsmässigt och en produkt som bjuder på små insprängda smaksensationer. Så beskriver juryn det vinnande bidraget i årets upplaga av tävlingen Ät Stockholm: Hallstavik Tempe.

Lantmännen om krisberedskap: “Den låga självförsörjningsgraden skapar oro”

Tillgång till mat är en central del i landets krisberedskap. Men en färsk Novus-undersökning som gjorts på uppdrag av Lantmännen visar att knappt en av fyra svenskar känner sig trygga med Sveriges matförsörjning vid kris.

Håll koll på din bransch i nutid

Livsmedel i fokus ger dig livsmedelsbranschens senaste och viktigaste nyheter. Varje dag, på sajten. Eller två gånger per vecka, rakt ner i din inbox.

Kiviks Musteri vinner pris som Årets lokalprodukt

En lång rad priser delades ut under Dagligvarugalan, som arrangerades på torsdagskvällen av Fri Köpenskap. En av de glada vinnarna var Kiviks musteri, som tog hem priset i kategorin Årets Lokalprodukt.
– Vi är otroligt glada, säger vd Thomas Jensen.

Årets julöl lanseras med smart smakguide

Att det här med smak och sensorik är viktigt är något som Spendrups tar fast på när de presenterar sitt vintersortiment med både klassiker och nyheter. Tack vare en noggrant utformad smakguide ska det bli enklare än någonsin att hitta den perfekta julölen för varje tillfälle.

Så ska algerna nå ut brett: “Enorm potential”

Det krävs stegvisa förändringar och en långsiktig strategi för att öka efterfrågan på algbaserade livsmedel, enligt en färsk rapport från Jordbruksverket.
– Vi vill vi att utvecklingen ska gå snabbare och att vi i Sverige börjar äta mera alger redan i dag, säger Kajsa Olsson, marknadschef på Nordic Seafarm.

Superkocken tog hem Cajsa Warg-priset: “En underbar resa”

Den välrenommerade kocken och kreativa ledaren Paul Svensson är den första vinnaren av Livsmedelsföretagens nyinstiftade Cajsa Warg-priset samt utmärkelsen Årets kokbok, med boken Frukt & Bär A-Ö.
– Det är så oerhört roligt att få bekräftelse för något man älskar, säger han.

Vitkålrester blir ny mat i Vinnova-projekt

400 ton vitkålsrester blir till mat i nytt pilotprojekt med stöd från Vinnova. Med sitt mål att omvandla livsmedelsförluster till näringsrika livsmedel bedöms projektet både ha hög innovationshöjd och stor samhällsrelevans.

Coop lanserar personlig matkasse: “Träffsäker teknik”

Nu kan din mammas lasagne eller bästa vännens smarta middagstips handlas online. I samarbete med Smakshare och Northfork lanserar Coop en ny tjänst för färdiga matkassar, som gör det smidigt att fylla kundkorgen med sina egna favoritrecept.

Tidningen

Livsmedel i fokus Nr 4 2024

Livsmedel i fokus är tidningen som håller dig uppdaterad med nyheter från branschen. Tidningen ägs, drivs och produceras av nätverket Livsmedel i fokus.

Du behöver logga in med dina medlemsuppgifter
eller bli medlem för att läsa tidningen.

Branschevent

Det händer mycket i livsmedelsbranschen. Här tipsar tidningens reporter Marit om kommande event för branschen.

Marit Nordkvist

Redaktör på
Livsmedel i fokus

Saknar du något i vår nyhetsbevakning?

Tipsa tidningens reporter Marit!