– Att presentera vår cirkulära hampaglass på världens största matmässa är fantastiskt roligt, säger vd Ebba-Maria Olson.
14 januari 2025
För att stärka landsbygdsutvecklingen och öka den svenska livsmedelsproduktion krävs en efterfrågan på svenska produkter och måltidsdestinationer. Att främja den efterfrågan är det långsiktiga målet med Jordbruksverkets svenska representationsmonter på Grüne Woche, där 19 svenska företag ska testa den tyska marknaden och bidra till att bygga bilden av Sverige som matdestination.
Mossagården i skånska Veberöd är ett av företagen som valts ut och som deltar med hampaolja, skalade hampafrön och hampamjöl. Och så den helt nya produkten hampaglass, en ekologisk och helt växtbaserad glass gjord på lokala restströmmar.
– Det är Camilla Bender Larson på Jordbruksverkets inställning att i svenska paviljongen ska unikt utvalda producenter få testa sina produktutvecklingar mot tyska konsumenten och det uppskattas av oss mindre aktörer – och den tyska konsumenten är också genuint ärlig, säger vd Ebba-Maria Olson.
Grüne Woche i Berlin är en av världens ledande konsumentmässor för lantbruk, livsmedel och trädgård med cirka 300 000 besökare som kommer för att provsmaka mat och dryck från hela världen. I år pågår mässan mellan 17 och 26 januari.
Dela
Fler nyheter i Förädling och Mötesplatser och Växtbaserat
Årets matbluff flyttar hem: ”Redan klart”
Glassarna med de svenskklingande namnen Järna och Alvesta tog tidigare i veckan hem antipriset Årets matbluff – eftersom produktionen görs utomlands. Men nu flyttar produktionen hem till Sverige igen – till Jämtland.
30 januari
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.