Hon belönas med Stellagalans hederspris: “Klok, ödmjuk och briljant”

Kvinnlig kompetens och enastående prestationer inom svensk gastronomi var i fokus när Stellagalan 2024 firades under måndagskvällen. Vinnaren av årets hederpris är Ingela Stenson, omvärldsanalytiker, strateg och chefredaktör för Livsmedel i fokus.

Stellagalan 2024 var en glittrande gala på Sergel HUB i Stockholm under måndagskvällen, då en lång rad priser delades ut till de mest meriterade och ambitiösa kvinnorna i branschen för enastående prestationer inom svensk gastronomi.
– Bredden och höjden på 2024 års vinnare och nominerade visar återigen att Stellagalan är en plattform som inte bara erkänner hårt arbete och engagemang, utan också uppmuntrar till fortsatt hållbart och nyskapande arbete, säger Anette Rosvall, talesperson för Stellagalan.

Och Stellahederspris 2024 går till ingen mindre än Ingela Stenson, omvärldsanalytiker och chefredaktör för Livsmedel i fokus, med följande vinnarmotivering:
”Vår vinnare är klok, ödmjuk och briljant. Hon har lång och gedigen erfarenhet av vår bransch. Och kan även på allra bästa sätt leverera pricksäkra trender och framtidsvisioner. Hon har genom briljant kommunikation och PR lyft både skolmat, mjölk och ost till högre höjder. Nu är det vår tur att lyfta, prisa och hylla henne!”

Livsmedel i fokus ringde så klart upp henne så här dagen efter för att gratulera till vinsten.
Hur känns det?
– Väldigt roligt och väldigt överraskande! Jag stod där och lyssnade på motiveringen och fattade ingenting förrän de sade ordet ”mjölk”. Det är otroligt hedrande och dessutom fick jag en helt fantastisk, rosa staty i form av ett ansikte. Nu måste jag nog bygga om lite här hemma för att kunna ge den en riktigt bra plats!
Stellagalan har funnits i sju år. Vad har hänt under den tiden vad gäller att lyfta fram den kvinnliga kompetensen?
– Det har hänt massor, där fler kompetenta kvinnor i branschen både syns och hörs och blir respekterade. Stellas linje är att inte klaga utan att pusha fram dem som gör ett bra jobb. De delar inte bara ut priser i olika kategorier utan arrangerar även bra seminarier och forum som har med jämställdhet att göra, säger Ingela Stenson.

Syftet med Stellagalan är att bygga broar, lyfta förebilder och stärka både nya och etablerade generationer inom branschen. Och att på sikt inte behövas.
– Stellagalans styrelse är oändligt stolta över att få fortsätta vår del av det viktiga arbetet för jämlikhet. Så länge det behövs vill vi fira talang, kreativitet och professionalism på ett glamoröst och glittrigt sätt på Stellagalan, säger Anette Rosvall.

Övriga Stellavinnare för 2024 är:
* Stellabagare: Josefin Åhlfeldt, Park Bageri & Konditori AB i Bromma
* Stellabartender: Maria Hallhagen Vinnare, Gondolen i Stockholm
* Stellakock: Ida Bauhn, Nour i Stockholm
* Stellakonditor: Alicia Dahl, K-Märkt i Stockholm
* Stellamedia: Tove Nilsson, frilans i Stockholm
* Stellamentor: Tina Berthelsen, Lottenlund Estate i Allerum
* Stellaservis: Alma Ljunggren, Restaurang Signum i Göteborg
* Stellasommelier: Karin Chudzinska Vollmers, Restaurang Vollmers i Malmö

Dela

Fler nyheter i Människor och Mötesplatser

Här är alla vinnarna i Chark-SM

Rimmad oxbringa, rökt fläskkarré och grillkorv smaksatt med ost och bacon. I samband med Kött-och Charkuteridagar på Slagthuset i Malmö korades 18 vinnare i lika många kategorier när Chark-SM avgjordes torsdag 17 oktober.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.