Mackmyra får ny ägare – storägaren lade bästa budet

Det blir den tidigare huvudägaren Lennart Hero och investeringsbolaget No. 1 Capital AB som köper Mackmyras konkursbo. Och han anser att framtiden för företaget är säkrat:
– Vårt mål är att göra Mackmyra till en ännu mer framstående aktör på den globala whiskymarknaden.

Den svenska whiskytillverkaren Mackmyra, som gick i konkurs i augusti, räddas genom att konkursboet får en nygammal ägare.
”Genom detta förvärv tar vi ett stort steg framåt för att säkra framtiden för ett av Sveriges mest välkända whiskymärken”, skriver den tidigare huvudägaren Lennart Hero och Glenn Ström från investmentbolaget No. 1 Capital AB i ett pressmeddelande.
Ambitionen är att bevara så många av de skickliga medarbetarna på Mackmyra som möjligt. Och visionen är att lyfta Mackmyra “till nästa nivå” där ägarna kommer att skjuta till både kapital och strategisk expertis för att vidareutveckla varumärket.
”Vårt mål är att göra Mackmyra till en ännu mer framstående aktör på den globala whiskymarknaden. Vi förstår även vikten av att bevara relationen med fatägarna, som är en central del av Mackmyras community. En prioritering för oss är att säkerställa att samtliga fatägare, såväl privat- som företagsägda, får möjlighet att buteljera sin whisky enligt avtal. Vi ser fram emot att upprätthålla och vidareutveckla det unika engagemang som Mackmyra har gentemot sina fatägare och whiskyentusiaster”, står det vidare i pressmeddelandet.
Det vinnande budet låg på strax över 100 miljoner kronor.
– Jag har ingen aning om vi hade det högsta budet, men jag tror att konkursförvaltaren ansåg att vi hade det bästa konceptet för Mackmyras framtid, säger Lenart Hero till SVT.

 

Dela

Fler nyheter i Dryck

Ästad Vingård hoppas få sälja vin till besökare: “Många är nyfikna”

Nästa år kan det bli tillåtet att sälja öl, vin och sprit på svenska gårdar. På Ästad Vingård i Halland gläds man åt regeringens lagförslag, som presenterades tidigare i juni.
– Går det igenom innebär det en härlig skjuts framåt, säger marknadschefen Martin Rynvik.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.