Hållbar gastronomi och internationella producenter möts i Stockholm

Nordic Organic Food Fair och The Good Food Fair öppnar dörrarna för tusentals besökare om drygt en månad. Som den ledande branschmässan i Norden för naturliga och ekologiska livsmedel, får besökare möjligheten att upptäcka produkter, trender och inspiration på Kistamässan den 9-10 oktober.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete

Känd för sin internationella dragkraft, och möjligheten att smaka, känna och dofta på nya produkter och innovationer från mässans över 450 utställare. Med ledande producenter från världens alla hörn, kan besökare upptäcka nyheter från länder som Danmark, Finland, Italien, Ecuador, Belgien, Tyskland, Österrike, Sri Lanka, Grekland, Spanien och många fler.


Internationell. Mässan upplevs väldigt internationell och nytänkande.

Inte nog med att det finns en rad spännande internationella nyheter att upptäcka –  man kan även upptäcka och stötta sina lokala producenter. På KRAV:s marknadstorg hittar besökare sina ekologiska favoritproducenter, däribland Ekologiska Säljbolaget och Ekoleveransen. Hos Ekoleveransen kan återförsäljare beställa produkter med specialrabatter från utvalda producenter på mässan med samleverans direkt efteråt.
Runt om mässan hittas svenska ekologiska och hållbara livsmedel från producenter och leverantörer som Natessen, Svenska Färsodlarna, Lissellas Senap, Grythyttan Culinary Science & Innovation, Roots Kombucha, GoWell, Råhygge och många fler. Dessutom kommer Organic Sweden stolt visa upp ledande svenska producenter i sin exportmonter. Här kommer besökare från hela världen att upptäcka svenska ekologiska livsmedel som är redo för export.
– Nordic Organic Food Fair har väckt stort intresse från internationella varumärken och besökare. I år har vi fler paviljonger än någonsin tidigare och besökare som kommer för att upptäcka just svenska producenter. Den här unika mässan lovar att vara en dynamisk plattform för att upptäcka lokala innovationer, såväl som den globala livsmedelsindustrin. Du har helt enkelt inte råd att missa det! säger Event Director Melina Viking.
Hela utställarlistan finns nu tillgänglig via länken https://exhibitormanual.nordicorganicexpo.com/ 


God uppslutning. Flera stora kända varumärken väljer att visa upp sig på mässan.

På scenprogrammet, som är helt gratis för besökare, kommer ledande experter och talare att inspirera publiken och dela kommande trender i branschen. Den årliga debatten ‘The Big Nordic Organic Debate’, som modereras av internationella branschorganisationen IFOAM Organics Europe, delar insikter och trender från hela den nordiska ekologiska marknaden.
Joanna Wierzbicka, biträdande direktör på IFOAM Organics Europe berättar:
– Vi är stolta att fortsätta vårt samarbete med Nordic Organic Food Fair, en ledande mässa för att främja hållbarhet och innovation inom livsmedelsbranschen. Genom att kombinera våra resurser, förbättrar vi vår förståelse för marknadstrender, utmaningar och idéer. Detta hjälper oss att mer effektivt hantera aktuella utmaningar och göra inverkan på framsteg i branschen.


Scenen. Diskussioner och nya insikter kommer att levereras av fler välkända talare på scenen.

Andra föredrag under mässan inkluderar:
Framtidens Dagligvaruhandel – Modereras av Svensk Dagligvaruhandel och panellister från ICA Sverige, Coop, Axfood och Lidl.
Upcycled Foods Market Opportunities (Engelska) – Ecovia Intelligence.
Nudging Organic: Inspirerande Strategier från Finland och Sverige för att Driva Hållbar Konsumtion – Organic Sweden & Pro Luomu.
10 trends to watch in 2025 (Engelska) – Mary Allen, President & Founder, Natural Brand Works.
Healthy food environments = healthy food habits? (Engelska) – TILT – Food System Architects, Reformaten, WWF och Restaurang Oxenstiernan.

Hela scenprogrammet publiceras inom kort.

Årets Ekokock 2024, arrangeras av Ekomatcentrum, återvänder efter åtta år till Nordic Organic Food Fair. Mässan är stolt sponsor av årets tävling, som lyfter fram hållbar gastronomi, innovation och vikten av att främja en cirkulär ekonomi inom branschen.
– Årets Ekokock representerar ett betydande steg framåt för hållbar gastronomi. Här kommer vi att fira otroligt skickliga kockar som inte bara sätter standarden för hållbar matlagning utan också demonstrerar de fantastiska möjligheterna när vi tar ett holistiskt och cirkulärt tillvägagångssätt till ingredienser. Det är dags för hållbarhet att bli en integrerad del av våra kulinariska metoder,  säger Ted Wendt, Verksamhetschef, Ekomatcentrum.
Årets tävling kretsar kring temat cirkulär ekonomi, där finalisterna utmanas att visa upp sin förmåga att laga hållbart och med fokus på att optimera resurser. En nyhet är inkluderingen av viltkött i rätterna, som uppmuntrar kockar att använda det som ett hållbart alternativ, och framhäver dess näringstäthet, lägre jordbrukspåverkan och bidrag till ett balanserat ekosystem. Ingredienserna som presenteras till finalisterna är lokalt producerade (de flesta inom en radie av 250 kilometer) och för första gången kommer producenterna som levererar ingredienserna att vara närvarande på mässan för att dela sina berättelser.

 Nordic Organic Food Fair & The Good Food Fair är årets mest efterlängtade mötesplats för hela nordiska matbranschen. Mässan arrangeras för första gången i Stockholm den 9-10 oktober på Kistamässan. För gratis besöksanmälan, vänligen besök webbplatsen.

Dela

Fler nyheter i ANNONS

Här är destinationen för trendspaning, omvärldsbevakning och nya produkter

Nordic Organic Food Fair samarrangeras för första gången med The Good Food Fair; den årliga mötesplatsen för hela matbranschen. Under Stockholmspremiären på Kistamässan den 9-10 oktober får ledande återförsäljare, dagligvaruhandel, offentliga kök och foodservice den perfekta möjligheten att trendspana, hitta nya produkter och inspireras.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.