Scan kryddar miniskinkan med pepparkaka

Scan fortsätter med sitt framgångsrika koncept Mini-julskinka, som är skräddarsydd för nya traditioner där allt fler börjar sitt mukfirnde redan i november. I år plockar många butiker in skinkan i sortimentet redan i slutet av oktober.

Fenomenet ”Novent” växer sig allt starkare i Sverige, enligt en färsk undersökning från Norstat på uppdrag av Scan. Mest ivriga är 25–34-åringarna, där 37 procent tjuvstartar julen redan före första advent.
– Att fler väljer att starta julfirandet tidigt och föredrar att göra det i mindre sällskap överensstämmer väl med den entusiasm vi upplevde över fjolårets minsta nyhet: Mini-julskinkan, säger Per Dalborg, kategorichef för julskinka på Scan.
Han berättar att den mindre versionen av den klassiska Piggham-julskinkan på bara 800 gram snabbt blivit en säljande favorit, så pass att några av våra butikskunder valt att ta in den tidigare i butik för att tillgodose de tidiga julentusiasterna.
– På Scan är vi förstås väldigt glada över att kunna erbjuda en Mini-julskinka som är som skräddarsydd för nya traditioner. Julskinkan är en stående favorit hos många och hela 26 procent anser att den första skivan är den allra godaste.
När julen väl står för dörren uppger hälften av svenskar att pepparkaka är den smak man längtar mest efter. Därför har Scan låtit Tess Medina, vinnare av Sveriges Mästerkock, gifta ihop just pepparkaka med julskinka i en julig ”novent-skinkgriljering” med pepparkakssmak.
– Min griljering erbjuder en härlig kombination av sött och kryddigt som verkligen lyfter fram det bästa i Mini-julskinkan, säger hon.

Topplista över de julsmaker som svenskarna längtar mest efter:

  1. Pepparkaka
  2. Saffran
  3. Glögg
  4. Juleskum
  5. Knäck

Dela

Fler nyheter i Förädling och Trend

Ny tävling ska göra livsmedelsbranschen mer smaksäker

Vem i branschen är vassast på smak? Smaksäkrast är ett nytt och spännande samarbete mellan Taste Insights och Livsmedel i fokus för att öka kunskapen kring smakdriven produktutveckling.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.