Mylla lanserar cirkulära förpackningar: “Fantastisk feedback”

Mylla introducerar Sveriges första cirkulära system för hemleveranser av kyld mat genom kartong- och pappfria Gordon Circular. Först ut är kunder med hemleveranser i Skåne.

Mylla är marknadsplatsen där närproducerad mat från hundratals svenska bönder och mathantverkare möter konsumenter runt om i landet. Från mitten av maj kommer de skånska kunderna att kunna välja cirkulära förpackningar för sina leveranser. Engångsförpackningar av papper och kartong ersätts då med Gordon Circular, där förpackningen går i retur, tvättas och görs redo för en ny leverans.
– Vi har testat Circular för leveranser i Malmö och fått fantastisk feedback. Hållbarhet är oerhört viktigt för både Mylla och våra kunder, därför är vi väldigt glada att nu kunna erbjuda en cirkulär lösning till kunder runt om i Skåne, säger Jens Thulin, medgrundare och vd för Mylla.
Med Gordon Circular är potentialen till miljövinster stor. En livscykelanalys från Linköpings universitet visar att Gordon Circular bara behöver göra fem loopar för att ha en lägre klimatpåverkan än en papperskasse som används en gång. Jämfört med en pappkartong behöver Circular bara cirkulera två gånger för ett lägre klimatavtryck.
Gordon Circular är utvecklat av last mile-företaget Gordon för att minska klimatavtrycket från engångsförpackningar för e-handelsleveranser. Systemet inkluderar bland annat en två-delad förpackningslösning, spårbarhet, teknisk plattform, kundkommunikation och logistikflöde.
Under förra året beviljades lösningen stöd från Vinnova på två miljoner kronor för fortsatt utveckling.

 

 

Dela

Fler nyheter i Hållbarhet och Värdekedjan

Eon vill kroka arm med livsmedelsindustrin för att minska energisvinnet

Överskottsvärme från livsmedelsproduktion, som i dag oftast fläktas bort, kan omvandlas till klimatsmart resurs. Nu vill energikoncernen Eon kroka arm med livsmedelsindustrin för att ta vara på energisvinnet – något alla skulle vinna på.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.