16 maj 2024
Härjedalspizza är fryspizzan som blev succé från dag ett. Företaget bakom, Sadat restaurang & pizzeria AB, har inte hunnit med att producera i den takt som livsmedelsbutikerna i regionen har önskat.
Det var när bröderna Jan och Rahman Sadat, som är födda i Pakistan och kom till Sverige 2006, tog över en pizzeria 2015 i Vemdalsbyn som idén föddes att baka pizzor för frysen.
– Vi testade många olika recept och tog hjälp av kockar, bagare, unga företagare och familjer för att få fram den bästa smaken. Vårt mål är att vår fryspizza alltid ska smaka som nybakad pizza, berättar Jan Sadat för Tidningen Härjedalen.
Med hjälp av eget kapital och ett investeringsstöd från Region Jämtland Härjedalen får bröderna nu möjlighet att öka kapaciteten. Den totala investeringskostnaden ligger på 25 miljoner kronor och bygget kommer att ske etappvis under tre års tid.
Den första etappen ska stå klar i december och tas i bruk i januari 2025. Till en början ska fem personer arbeta i fabriken men när allt är klart räknar man med cirka 30 anställda.
– Under de fem år som vi sålt fryspizza har vi sett att produkten funkar. Det gör att vi vågar satsa, säger Jan Sadat till tidningen.
Dela
Fler nyheter i Människor och Värdekedjan
Svenska livsmedelsproducenter optimistiska inför årets slutspurt
Svenska livsmedelsproducenter såg sin försäljning minska under årets tredje kvartal men om deras prognoser för det sista kvartalet slår in blir det den starkaste tillväxten på tre år. Även livsmedelsexporten vänder upp efter flera års nedgång, enligt Livsmedelsföretagens senaste konjunkturbrev.
22 november
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.