9 april 2024
Den här veckan möts stora delar av branschen på Gastronord i Stockholm, där aktörer inom foodservice och hela livsmedelskedjan möts för att ta del av de senaste idéerna om framtidens mat och dryck, nätverka och ta del av seminarieprogrammet.
I år är det extra stort fokus på hållbarhet, kompetensförsörjning och branschutveckling.
Under tisdagen presenterades nyheten att mässan, som tidigare har arrangerats vartannat år, nu ska börja gå årligen.
– Den gastronomiska världen är i ett föränderligt läge och behovet av att ställa om våra matsystem för att klara av mat- och hälsoutmaningar är större än någonsin. Sverige har i dag en självklar plats på den gastronomiska världskartan och vi på Stockholmsmässan vill skapa förutsättningar för branschen att mötas och utvecklas. Det känns därför oerhört glädjande att vi efter att ha lyssnat in branschens behov nu kan bekräfta att Gastronord blir en årlig mötesplats här på Stockholmsmässan, säger Camilla Hållbro, informationschef på Stockholmsmässan.
Gastronord arrangeras på Stockholmsmässan 9-11 april 2024 och är tillbaka igen redan hösten 2025.
Dela
Fler nyheter i Mötesplatser och Värdekedjan
Svenska livsmedelsproducenter optimistiska inför årets slutspurt
Svenska livsmedelsproducenter såg sin försäljning minska under årets tredje kvartal men om deras prognoser för det sista kvartalet slår in blir det den starkaste tillväxten på tre år. Även livsmedelsexporten vänder upp efter flera års nedgång, enligt Livsmedelsföretagens senaste konjunkturbrev.
22 november
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.