26 mar–22 maj
Bli en produktutvecklare i världsklass
Stockholm & Göteborg
Bli en produktutvecklare i världsklass
Vår produktutvecklarutbildning vänder sig till dig som idag arbetar som produktutvecklare eller i liknande roll med erfarenhet av produktutveckling. Under flera år har vi haft denna mycket populära utbildning som arrangeras av RISE och Livsmedel i fokus.
Program
Programmet uppdateras löpande
Onsdag 26 mars
09.30 – Samling
10.00 – Programmet startar
Robert Svanberg, 2innov8:
- Innovationsprocesser – Best practise
- Kreativa verktyg
- Idéprocessen – övningar
18.00 – Avslutning & gemensam middag
Torsdag 27 mars
08.30 – Samling
Nya tidens produkter & hållbara affärsmodeller
Anna Henning Moberg, Axfoundation.
Vikten av business case, affärsmässighet & ekonomisk bärighet
Thomas Sjöberg, Orkla Foods Sverige.
Trendspaning
T
BA.
Kategoridriven innovation
Johan Kaij, Circel.
15.00 – Avslutning
Tisdag 8 april
09.30 – Samling
Processteknik & förpackningar
Dagens & framtidens livsmedelsteknik – företagscase (proteinskifte, sjömat mm)
Astrid Ahlinder, RISE.
Dagens & framtidens förpackningar – material, hållbarhet & återvinning
TBA.
Konsumentupplevelse
Struktur & mikroskopi – företagscase
Camilla Öhgren, RISE.
Perception/sensorik/konsumentbeteende
Anne Normann, RISE.
Praktisk övning + produktutveckling i praktiken
Astrid Ahlinder, RISE.
17.30 – 19.00 – Gemensam middag
Onsdag 9 april
08.30 – Samling
Hälsa & säkerhet
Hälsa & nutrition vid produktutveckling ink. lite om regelverket för hälso- &
hållbarhetsbudskap
Susanne Bryngelsson, RISE.
Livsmedelssäkerhet i utvecklingsprocessen
Charlotta Löfström, RISE.
Hållbarhet & cirkularitet
Hållbarhetsbedömning vid produktutveckling
Britta Florén, RISE.
Fokus på det cirkulära kopplat till framtidens produktutveckling
Emma Dalväg.
15.00 – Avslutning
Torsdag 22 maj
10.00 – Välkommen till Modul 3
Nyheter om lagstiftning
Marie Rydén, Livsmedelsföretagen.
Den ideala innovationsprocessen – för ert arbete
Robert Svanberg, 2innov8.
IT-stöd i innovationsarbete
Robert Svanberg, 2innov8.
15.00 – Avslutning
Du kanske också är intresserad av
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.