– Vi är jättestolta och väldigt glada över det här priset, säger Madeleine Linins Mörner, programchef på Framtidens mat, i samband med prisutdelningen under Livsmedelsdagarna i Tylösand.
21 september 2023
Det blev Axfoundation, som i tuff konkurrens, tog hem Livsmedel i fokus prestigefyllda pris för inspirerande initiativ för att öka livsmedelsnäringens utveckling.
– Vi är annars mest vana att jobba under radarn. Därför känns det extra kul att bli uppmärksammade för det vi gör och jag hoppas att det kan inspirera andra, säger Madeleine Linins Mörner, som tillsammans med sina medarbetare inom Framtidens mat tog emot Livsmedelspriset under torsdagskvällen, i samband med banketten under branscheventet Livsmedelsdagarna i Tylösand.
Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret för ett hållbart samhälle. En av deras satsningar är Framtidens mat, där man samlar representanter från hela livsmedelskedjan – primärproducenter, forskare, livsmedelsförädlare, kockar och entreprenörer – för att gemensamt hitta lösningar på komplexa problem.
– Att jobba med hållbara innovationer kan vara krävande. Man måste ta med hela värdekedjan på resan och orka tänka runt hörn och över hinder. Men det som är krävande kan också vara väldigt roligt, särskilt när resultatet blir en kombination av hållbarhet och lönsamhet, säger Madeleine Linins Mörner, programansvarig för Framtidens mat på Axfoundation.
Juryns vinnarmotivering:
”För att med förändringskraft och breda samarbeten med relevanta aktörer ständigt bidra till att driva branschen framåt. Genom att inkludera hela värdekedjan, från primärproducent till marknad, och alltid hand i hand med forskningen lyckas Axfoundation ta fram innovationer som verkligen gör skillnad för hållbar lönsamhet.”
Livsmedel i fokus har sedan 1964 årligen delat ut Livsmedelspriset till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för, att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.
BILDEN: Veronica Öhrvik, Anna Henning Moberg, Madeleine Linins Mörner, Maria Lundesjö och Christian Sjöland på Framtidens mat inom Axfoundation.
Dela
Fler nyheter i Människor och Mötesplatser
I huvudet på Gerhard Bley: ”Släpp normtänket”
Gerhard Bley, vd på Norrmejerier, har ett långt förflutet inom livsmedelsbranschen och varit chef och ledare i flera decennier. Från början gjorde han som det förväntades; sedan bytte han ledarstil helt och hållet – och skapade fantastiska resultat.
16 december
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.