Spännande seminarium blir startskottet för Livsmedelsdagarna i Tylösand

Redan på onsdag kväll arrangeras seminariet Samverkan för en hållbar livsmedelskedja. Då presenterar samverkansplattformen Hållbar Livsmedelskedja (HLK) ”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja”. Det är en ny, rykande färsk, gemensam färdplan som 15 företag tagit fram tillsammans med stöd av WWF. Företagen är Ica, Coop, Axfood, Martin & Servera, Menigo, Arla, HK Scan, Lantmännen, Orkla, Unilever, Fazer, Findus, Löfbergs, Polarbröd och Pågen.
Färdplanen tar ett helhetsgrepp om hållbarhet och inkluderar ett heltäckande hållbarhetsmål för klimat, biologisk mångfald, resurseffektivitet och socialt ansvar, mål för en mer hållbar produktion av vegetabilier, sjömat, kött, ägg och mejerier samt mål för ett mer hållbart utbud.

Christina Snöbohm, WWF, är programsamordnare för Hållbar Livsmedelskedja

Christina Snöbohm, WWF, är programsamordnare för Hållbar Livsmedelskedja
Vad handlar det här egentligen om?
– Det handlar om vikten av att prioritera hållbarhetsfrågorna och vikten av att samarbeta.
Varför ska man gå på seminariet?
– För att få ett helhetsperspektiv på de hållbarhetsutmaningar som i dag finns inom matsystemet och för att skapa ideer och insikter kring hur företagen kan jobba för att göra skillnad.
Vad vill du att deltagarna ska få med sig därifrån?
–Inspiration och ökad kunskap. Och så är det fritt fram att ställa vilka frågor man vill och diskutera med folk inom samma bransch.

Nyfiken på Livsmedelsdagarna? Programmet hittar du här.

Dela

Fler nyheter i Trend

Trendspotting 2025: Nu vänder det!

Innovativa småmål, otippade smakfusioner och EMV på dekis. När Food & Friends för 21:a året i rad presenterar sin trendspaning om mat och dryck så kretsar det mesta kring hur gastronomi, måltidsmönster och livsmedelsval påverkas av att konjunkturpendeln svänger mot ljusare tider.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.