5 juni 2023
Cecilia Öster är verksamhetsledare för nätverket Livsmedel i fokus och en av de som jobbar stenhårt med eventet; allt från menyval och underhållning till det knivskarpa programmet ska sättas.
Hur känns det inför årets upplaga av Livsmedelsdagarna, Cecilia?
– Åh, superspännande! Jag och styrelsen som arbetat hårt med att få fram ett relevant och aktuellt program känner oss helnöjda. Vi kommer fånga upp de allra mest aktuella trenderna och rörelserna som påverkar livsmedelskedjan, det kommer bjudas in till debatt och diskussion och det kommer att bli roligt och inspirerande. Tanken är att alla som deltar ska känna att de får med sig ny kunskap och massvis med inspiration.
Men det handlar väl inte bara om kunskap och program?
– Nej, såklart inte! Livsmedelsdagarna har gjort sig kända för att erbjuda god mat och dryck. Skaldjursbuffén är magnifik och galamiddagen är alltid något utöver det vanliga. Och så blir det fest med dans i vanlig ordning, berättar Cecilia Öster.
Klas Johansson är ordförande i nätverket Livsmedel i fokus och även han en viktig del i framtagandet av eventets innehåll. Han håller med Cecilia om det angelägna programmet.
–I år har vi en oerhörd bredd, från Livsmedelsstrategin och generaldirektörerna på de stora verken till de heta trenderna inom Foodtech, säger han.
Att Livsmedelsdagarna är ständigt aktuella tror han beror på att eventet alltid bjuder på ett aktuellt program med intressanta talare i kombination med möten och dialog.
Sextioårsjubileum i år, hur kommer det att märkas på plats?
– Vi har temat Back to the future som ger oss möjlighet att rikta strålkastarljuset bakåt, men också analysera vad det förflutna givit oss hittills, och vad som komma skall, säger Cecilia Öster.
– Sedan blir det en hel del överraskningar på plats och en riktig brakfest för att fira jubileet, säger både Klas Johansson och Cecilia Öster.
Cecilias tre tips
Partners. Vi har flera spännande partners på plats. Missa inte att kolla in deras produkter och tjänster, och passa på att ta ett snack med representanterna. Här kan det uppstå nya samarbeten!
Talare. Vi har ett späckat schema så det ska finnas något för alla. Men jag tror att startskottet för hela eventet sätter tonen, och det kommer Kjell A Nordström fixa galant. Lisa Ekström kommer få oss på tå på fredagsmorgonen.
Maten. Massa nytt, massa klassiker. Skaldjursbuffén är oslagbar!
Mer info och anmälningsformulär hittar du här.
Dela
Fler nyheter i Trend
Trendspotting 2025: Nu vänder det!
Innovativa småmål, otippade smakfusioner och EMV på dekis. När Food & Friends för 21:a året i rad presenterar sin trendspaning om mat och dryck så kretsar det mesta kring hur gastronomi, måltidsmönster och livsmedelsval påverkas av att konjunkturpendeln svänger mot ljusare tider.
23 oktober
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.