Framtidens hållbara lösningar: Spendrups tar hjälp av kunderna

Spendrups tar ett nytt steg i sitt hållbarhetsarbete och bjuder in medarbetare, kunder och affärspartner att bidra med lösningar som kan förbättra branschen i en hållbar riktning. – Det är tillsammans vi kan göra skillnad, säger hållbarhetschefen Anna Lidström.

”1 000 goda idéer – hållbara lösningar för kommande generationer”. Så heter ett nytt initiativ från Spendrups.

– Med vår långa historia som familjeföretag handlar hållbarhet på Spendrups om att arbeta för kommande generationer. Vi behöver driva ett hållbarhetsarbete i framkant för att säkerställa långsiktig konkurrenskraft. Vi kan göra mycket på egen hand, men genom att arbeta tillsammans med andra i vår värdekedja kan vi göra ännu mer skillnad, säger Anna Lidström, hållbarhetschef på Spendrups, i en kommentar.

Spendrups har sedan många år tillbaka investerat i hållbarhetsfrämjande åtgärder i sin egen verksamhet. Några exempel är den egna biobränsleanläggningen i Grängesberg, fossilfria transporter och återvunnen plast i förpackningar. Med 1 000 goda idéer är ambitionen att bjuda in kunder – i restauranger och butiker – samt leverantörer och affärspartner för att gemensamt driva innovation på hållbarhetsområdet.  

 SUSAN BERZELIUS

Dela

Fler nyheter i Arkiv

Sätherberg: ”Ingen risk för matbrist”

”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.