9 maj 2023
Det svenska teknikbolaget Improvin’ har tagit in 40 miljoner kronor i en finansieringsrunda. Företaget som har en AI-lösning som ska förenkla för livsmedelsföretag att mäta och reducera sina klimatutsläpp samt minska påverkan på den biologiska mångfalden.
Investeringsrundan leddes av fonden Pale Blue Dot och amerikanska Dynamo Ventures; Axel Johnsons plattform för investeringar i tidiga foodtech start-ups, Foodbridge samt livsmedelskoncernen Pauligs riskkapitalgren PINC var också med.
– Improvin’s plattform gör en komplex uppgift mycket enklare genom automatiska satellitdata och användarvänliga gränssnitt. Det är den perfekta utgångspunkten för att arbeta med att minska sin miljömässiga påverkan. Vi har testat plattformen med några av våra veteleverantörer och Improvin’ är den bästa plattformen de har stött på, vilket vi också ser i en kraftigt växande efterfrågan av företagets tjänster. Det och ett fantastiskt team med rötter från lantbruket är varför vi investerade, säger Marika King, chef för PINC.
Enligt Improvin’ ska kapitalet bland annat användas för att expandera runt om i Europa.
– Vi stödjer livsmedelsindustrin i deras ambitioner att bli mer hållbara genom att erbjuda en plattform som effektivt hanterar det tunga arbetet med att mäta, rapportera och därmed minska utsläppen i företagens värdekedjor, samt förbättra den biologiska mångfalden, säger Niklas Wallsargård, vd och grundare av Improvin’.
Joel Nedar och Niklas Wallsargård är grundarna av Improvin’. Foto: Pressbild
Dela
Fler nyheter i Trend
Trendspotting 2025: Nu vänder det!
Innovativa småmål, otippade smakfusioner och EMV på dekis. När Food & Friends för 21:a året i rad presenterar sin trendspaning om mat och dryck så kretsar det mesta kring hur gastronomi, måltidsmönster och livsmedelsval påverkas av att konjunkturpendeln svänger mot ljusare tider.
23 oktober
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.