Årets sill räddar liv till sjöss

Krämiga bitar med karibiska smaker av rostad kokos och chili. Så ser Årets sill ut, åtminstone den som Klädesholmen Seafood låtit en jury av svenska sjöräddare rösta fram.

Varje år utses Årets sill av en expertjury som får smaka på fyra olika nominerade och helt nya sillinläggningar. Det vinnande bidraget tillverkas sedan i större skala av Klädesholmen Seafood.

Projektet är ett samarbete med restaurang- och konferensanläggningen Salt & Sill på Klädesholmen, med målet att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar och samtidigt bidra till ökad säkerhet till sjöss. En krona per såld sillburk går nämligen direkt till Sjöräddningssällskapet och deras livsviktiga arbete. Tillsammans med Sillens dag har man i dagsläget skänkt drygt 1 miljon kronor.

Årets sill 2019 är smaksatt med rostade kokosflingor och chili, och sillbitarna är skurna i mindre bitar än vanligt. Och med i juryn fanns sjöräddare från hela landet, som testade de nominerade sillarna under Sjöräddningssällskapets riksmöte.

AGNETA RENMARK

Dela

Fler nyheter i Arkiv

Sätherberg: ”Ingen risk för matbrist”

”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.