27 november 2019
Chark-SM är en av livsmedelsbranschens största mötesplatser, med drygt 500 deltagare. Navet i arrangemanget, som äger rum vartannat år, är produkttävlingen där svensktillverkade charkprodukter kvalitetsbedöms och kan få guld-, silver- och brons-omdömen. Dessutom koras en Svensk Mästare i varje klass.
Förutom tävlingen ingår även konferens, branschmässa och bankett i Chark-SM.
– Det är en oerhört viktig mötesplats för kött- och charkbranschen med hög kvalitet och framåtsyftande diskussion och produktutveckling i fokus. Vi kommer att fortsätta att utveckla Chark-SM till mötesplatsen nummer ett för kött och chark i Sverige, säger Magnus Därth, vd på Kött och Charkföretagen.
Men RISE behåller en del av ansvaret, inte minst vad gäller kvaliteten och oberoendet:
– Som oberoende forskningsinstitut med expertis inom sensorik och kvalitet ska vi ta ansvar för att tävlingsdelen inom Chark-SM även fortsättningsvis håller hög nivå, säger Carina Gatzinsky, som tidigare projektlett evenemanget.
Nästa Chark-SM arrangeras i Göteborg 22 oktober 2020.
AGNETA RENMARK
Dela
Fler nyheter i Arkiv
Sätherberg: ”Ingen risk för matbrist”
”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.
22 mars
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.