Clarion Hotel Sign: ”Vi vill ta vårt miljöansvar”

Clarion Hotel Sign introducerar klimatmärkta konferensmenyer i samarbete med företaget Kimato. Tanken är att minska gästernas koldioxidutsläpp samtidigt som man klimatkompenserar för måltiderna.

Både matsvinn och koldioxidutsläpp ska minska när Stockholms största konferenshotell erbjuder sina konferensgäster att välja hotellets mer klimatsmarta rätter.

En genomsnittlig lunch ger ett utsläpp på 1,73 kilo koldioxidekvivalenter per person.

– Genom att uppmuntra våra gäster till att välja ett vegetariskt alternativ halveras utsläppen, säger Sebastian Sundling, säljchef på Clarion Hotel Sign.

Men trots att rätterna ger mindre koldioxidutsläpp är de fortfarande klimatbovar. Clarion Hotel Sign har därför valt att klimatkompensera all mat och skänka pengar till ett bioenergi-projekt i Sri Balaji, som bland annat bidrar till att lokala kraftverk använder sig av förnybart jordbruksavfall som bränsle.

AGNETA RENMARK

 

Dela

Fler nyheter i Arkiv

Sätherberg: ”Ingen risk för matbrist”

”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.