14 november 2019
Både matsvinn och koldioxidutsläpp ska minska när Stockholms största konferenshotell erbjuder sina konferensgäster att välja hotellets mer klimatsmarta rätter.
En genomsnittlig lunch ger ett utsläpp på 1,73 kilo koldioxidekvivalenter per person.
– Genom att uppmuntra våra gäster till att välja ett vegetariskt alternativ halveras utsläppen, säger Sebastian Sundling, säljchef på Clarion Hotel Sign.
Men trots att rätterna ger mindre koldioxidutsläpp är de fortfarande klimatbovar. Clarion Hotel Sign har därför valt att klimatkompensera all mat och skänka pengar till ett bioenergi-projekt i Sri Balaji, som bland annat bidrar till att lokala kraftverk använder sig av förnybart jordbruksavfall som bränsle.
AGNETA RENMARK
Dela
Fler nyheter i Arkiv
Sätherberg: ”Ingen risk för matbrist”
”Det finns ingen risk för matbrist”, sa landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg på en presskonferens i tisdags.nDäremot är ökade livsmedelspriser, sämre lönsamhet för jordbruket och minskad matproduktion några av de konsekvenser som Ukrainakrisen kan få på den svenska livsmedelsförsörjningen.
22 mars
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.