14 mars 2023
Årets Sill är ett samarbete mellan restaurang- och konferensanläggningen Salt & Sill på Klädesholmen och sillproducenten Klädesholmen Seafood. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar och samtidigt bidra till Sjöräddningssällskapets arbete; en krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss.
Förslagen till Årets Sill tas fram av Salt & Sill och dess personal medan juryn består av mycket engagerade sjöräddare – i år från Östkusten och Munsö/Ekerö Sjöräddningsstation. Efter juryns val kvarstår Klädesholmen Seafoods arbete med att utveckla en sillinläggning som är anpassad för fabriksproduktion med en längre hållbarhet.
Årets vinnare heter Grönt te & Citrus, och som enligt beskrivningen ”får sin friska smak från bland annat citronverbena, citrongräs och grönt te”.
Tidigare års smaker har varit Äpple & Mynta, Krabba och Majs, Gin och Fläder, samt Kokos och Chili.
Dela
Fler nyheter i Fiske och vattenbruk och Värdekedjan
Svenska livsmedelsproducenter optimistiska inför årets slutspurt
Svenska livsmedelsproducenter såg sin försäljning minska under årets tredje kvartal men om deras prognoser för det sista kvartalet slår in blir det den starkaste tillväxten på tre år. Även livsmedelsexporten vänder upp efter flera års nedgång, enligt Livsmedelsföretagens senaste konjunkturbrev.
22 november
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.