– Ett erkännande, säger Kristina Karlsson, R&D Manager på Mycorena.
26 januari 2023
I höstas meddelade svenska Mycorena att de inlett samarbete med österrikiska Revo Foods för att utveckla 3D-printing av alternativ sjömat, med Mycorenas mykoprotein som bas.
Nu har de projektet beviljats stöd från EU genom Vinnova och Eurostars på 15 miljoner kronor.
– Att få det här erkännandet från ett så konkurrenskraftigt och attraktivt initiativ som Eurostars understryker verkligen att teknologin vi utvecklar är en viktig del för att bygga ett hållbart matsystem, säger Kristina Karlsson, R&D Manager på Mycorena, i en kommentar.
Fördelen med 3D-printing jämfört med mer vanliga produktionsmetoder såsom formsprutning och extrudering, är att det går att skapa mer komplexa produkter med högre smak och bättre munkänsla.
Dela
Fler nyheter i Forskning och Växtbaserat
Forskning Hållbarhet Värdekedjan
Bryggerirester blir mat i nytt forskningsprojekt
Carlsberg ska tillsammans med RISE undersöka hur spannmålsrester från ölbryggning kan användas i större skala i livsmedelstillverkning.
– Det finns stor potential inom både hållbarhet och hälsa om man lyckas ta vara på det, säger hållbarhetschefen Anna Anderberg.
25 mars
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.