”Vi köttar på i debatten för att slå hål på myter”

Brödinstitutet debatterar, informerar och strävar efter att vara den naturliga kunskapskällan om mat, hälsa och klimat i allmänhet och bröd i synnerhet – allt utifrån en vetenskaplig grund. Nu är de en av åtta finalister till Livsmedelspriset 2021

Motiveringen till Brödinstitutets nominering är: ”För sitt informativa sätt att möta matmyter med fakta. Brödinstitutet lyfter fram brödets förträfflighet från många olika synvinklar, som nyttigt, klimatsmart och en viktig källa till proteiner och fullkorn.”

– Jag blir jätteglad, smickrad och samtidigt lite överraskad, säger Maria Sitell, dietist och kommunikationschef för Brödinstitutet, till Livsmedel i fokus.

– De flesta reaktioner vi har fått på nomineringen är att många tycker det är välförtjänt, utifrån formuleringen som finns i motiveringen. Det är ju ett fantastiskt kvitto på att vi är framgångsrikt tjatiga på att hela tiden säga ifrån och inte bara producera eget material utan vi reagerar på det andra gör och deltar intensivt i debatten. Det finns inte många tveksamma artiklar  som någon skriver som vi inte agerar på. Vi köttar verkligen på för att slå hål på myter, oavsett om det är en egenproducerad julkalender i sociala medua eller skriver öppet brev till SVT när ovetenskapen har fått utrymme.

Vem som får Livsmedelspriset 2021 offentliggörs den 21 oktober på banketten under Livsmedelsdagarna i Tylösand.

Dela

Fler nyheter i Arkiv och Värdekedjan

Svenska livsmedelsproducenter optimistiska inför årets slutspurt

Svenska livsmedelsproducenter såg sin försäljning minska under årets tredje kvartal men om deras prognoser för det sista kvartalet slår in blir det den starkaste tillväxten på tre år. Även livsmedelsexporten vänder upp efter flera års nedgång, enligt Livsmedelsföretagens senaste konjunkturbrev.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.