5 maj 2021
– Det känns väldigt roligt att bli omvald. Det här är ett hedersuppdrag och känns både kul och inspirerande eftersom vi har en så engagerad styrelse som sitter på enormt mycket kunskap. Att också få vara en del av navet i den framtidsbransch som livsmedelssektorn har blivit nu när så mycket handlar om hållbarhet känns oerhört viktigt, säger Anna-Karin Karlsson, styrelseordförande i Livsmedel i fokus samt hållbarhetsdirektör på Norrmejerier.
För Livsmedel i fokus har det senaste året, som för många andra, varit en utmaning. Det blev nödvändigt att dels flytta fram den planerade produktutvecklarutbildningen, dels genomföra både den årliga Trenddagen och Livsmedelsdagarna digitalt. Något som Anna-Karin tycker att Livsmedel i fokus klarade med bravur, vilket positiva omdömen från deltagarna har visat. Men nu längtar hon efter att få träffa medlemmarna IRL.
– Nu ser jag fram emot att träffa alla på Livsmedelsdagarna i Tylösand i oktober. Vi har dessutom många nya tankar och idéer på hur nätverket ska utvecklas. Det pågår samtal om ytterligare utbildningar samt finns planer på ett karriärprogram med mentorer på agendan, samt en livsmedelsresa.
På årsmötet valdes dessutom Johan Persson, vd Solina Sweden AB, in som ordinarie styrelsemedlem. Johan Persson har arbetat i livsmedelsindustrin i över 20 år och sedan tre år tillbaka på Solina.
– Det ska bli spännande att få lära känna och arbeta med Johan. Han kommer in med en bred erfarenhet från ingredienssidan och sitter nära trender och marknaden, vilket är viktigt för Livsmedel i fokus. Att det finns personer i vår styrelsen som sitter nära det som händer i omvärlden är betydelsefullt för våra medlemmar då vår vision är att de hela tiden ska lära sig något nytt, säger Anna-Karin Karlsson.
– Det finns många saker som är spännande med livsmedel. Jag vill vara med och göra branschen attraktiv i framtiden och visa att detta är en framtidsbransch där det finns stora möjligheter. Just nu händer det väldigt mycket inom utveckling av framtidens livsmedelslösningar och svensk livsmedelsproduktion har en stark position. Jag ser fram emot att bidra med min kompetens och att tillsammans med styrelsen och Livsmedel i Fokus aktiviteter, få jobba med att stärka vår bransch, säger Johan Persson.
Dela
Fler nyheter i Arkiv och Mötesplatser
Förädling Mötesplatser Värdekedjan
Trendbrottet: Svenskproducerat viktigare än pris på julbordet
För första gången sedan 2021 minskar prisets betydelse när svenskarna ska välja mat och dryck till julbordet, samtidigt som allt fler vill att det ska gå snabbt och enkelt att förbereda. De mångåriga julbordsfavoriterna skinkan och Ris à la Malta utmanas alltmer av Janssons frestelse och lussebullar, enligt Livsmedelsföretagens stora julmatsundersökning.
21 november
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.