Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Hallå där, Maria Delombre…

…kommunikationschef på RISE, divisionen för biovetenskap och material, och som precis varit med och sjösatt forskningsinstitutets nya och uppdaterade sajt.

Digital innovation öppnar för hållbart och närproducerat

Södertälje kommun har fått en halv miljon kronor av Vinnova för att utveckla digitala innovativa lösningar för hållbar mat.
– Det här är mycket goda nyheter, säger Sara Jervfors, chef för kommunens kostenhet och projekt Matlust.

Så gör Ikea julen lite grönare

I morgon är det premiär för ett av Sveriges största julbord. Förra året serverades över 400 000 tallrikar med julmat på Ikeas varuhus runt om i landet. Årets upplaga innehåller ännu fler vegetariska rätter såsom senapsgravad totu, lingonpaj och marinerade morötter.

Klimatforskaren: "Gratis vatten är en del av problemet"

Trots vetskap om problemen som följer med storskalig odling av sparris, avokado och andra exportgrönsaker brister svenska livsmedelsföretag i kontroll och uppföljning av sina leverantörer.
– Vi måste få till en bättre samverkan från lokala aktörer hela vägen upp till global nivå, säger klimatforskaren Johan Kuylenstierna.

Uppkopplat kylskåp ska minska matsvinnet i butiken

Electrolux introducerar ett uppkopplat kylskåp för matbutiker tillsammans med startupbolaget Karma. Kylskåpet är integrerat med Karmas app och ska bidra till minskat matsvinn genom att göra det enklare att sälja osåld mat direkt till konsumenter.

Så ska Stjärnägg få svenska folket att äta mer ägg

Med visionen #365 ägg vill Stjärnägg göra svenska konsumenter bäst i världen på att äta ägg.
– Det ökade intresset för hälsa, hållbarhet och alternativa proteinkällor gör ägg till ett livsmedel i tiden, säger Håkan Burlin, vd på Stjärnägg.

Oatly byter mjölk mot kakor

Oatly har länge hyllats för sina kreativa grepp för att synas och höras i bruset. Senaste tilltaget är att sonika byta ut den vanlig mjölken mot havrebaserad – och bjuda på kakor som kompensation.

Maträddarna: "Det smakar fågel"

Nya tv-programmet Maträddarna, som leds av journalisten Anne Lundberg och kocken Paul Svensson, har fått Martin & Servera att inleda ett spännande samarbete med Kronfågel, där gamla värphöns nu ska förädlas till burgare.

Kanelbullar tar Kina med storm

Den internationella mässan China International Import Expo äger rum den här veckan i Shanghai. Lantmännen är ett av de svenska livsmedelsföretag som är på plats, och som bjuder mässbesökarna på müsli och kanelbullar.

Norrbotten dominerade när Chark-SM firade jubileum

I går avgjordes Chark-SM i Göteborg. Kvällens stora vinnare var Jokkmokks korv och rökeri, som knep mästartiteln i hela tre kategorier.
– Vi är mållösa. Men så pratar vi ju inte så mycket i Jokkmokk heller, säger ägaren Magnus Kvickström.

Ladda fler nyheter Till toppen av sidan
Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
[email protected]

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
[email protected]

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Svenskmarkning