Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Här möts producenter och konsumenter – utan mellanled

Lokala, digitala handelsplatser breder ut sig över landet. Förra helgen öppnades den senaste, i Oxhallen i Helsingborg.
– Vi är en kanal för småskaliga producenter som vill sälja direkt till konsumenter, säger initiativtagaren Albin Ponnert.

Ny fabrik med fokus på flytande smaksättare

I dag invigs Culinar och Kockens nya satsning i skånska Fjälkinge: en toppmodern anläggning för tillverkning och förpackning av såser, marinader, fonder och glazer.
– Mer smak är en viktig drivkraft, säger vd Håkan Christensson.

Fler gör mer – nu ska matsvinnet halveras genom livsmedelskedjan

”Fler gör mer" är namnet på en ny handlingsplan som ska halvera svinnet genom hela livsmedelskedjan, från primärproduktion och producenter till handel, restaurang och storkök.
– Branschen måste ta sitt ansvar för produkter och försäljning, säger Livsmedelsverkets generaldirektör Annica Sohlström.

Plantbaserade burgare – utmanare på frammarsch

Trenden med växtbaserade burgare har aldrig varit så het som just nu, när hotellkedjan Scandics presenterar sin nya burgare, baserad på ärtor och rödbeta, i samma veva som Urban Deli lanserar sin köttlika variant som blöder när man skär i den – toppat av att Fontana Foods Halloumiburgare utses till Årets Foodservicevara 2018.

Röda gubbar gör mos av konkurrenterna

Jordgubben är svenskarnas absoluta favoritbär, följt av hallon och blåbär. Det visar en färsk undersökning från Coops Matometer.
– Vi går igång på den röda färgen, säger måltidsforskaren Richard Tellström.

Hallå där, Paul Svensson…

…kock och krögare på Fotografiska och pop up-krogen ReTaste, tillika en av årets Sommarpratare i P1, vars program man kan lyssna på måndag 13 augusti.

Nu blir det mer verkstad av livsmedelsstrategin

Den svenska matproduktionen ska öka. Nu har regeringen gett Tillväxtverket och Jordbruksverket i uppdrag att tillsammans ta fram förslag på ytterligare satsningar som kan leda till att livsmedelsstrategins övergripande mål om ökad matproduktion uppnås.

Mjölk från namngiven kossa

Snart kan holländska konsumenter köpa pastöriserad mjölk på flaska från sin egen favoritko. Det är företaget Top bv som ligger bakom den innovativa tekniken som är framtagen för mjölkbönder.

Hallå där, Tomas Erlandsson...

...från företaget Nordisk Råvara, som tillsammans med sin kollega Gunnar Backman nyligen tog emot Menigos utmärkelse Nyskaparstipendiet 2018.

Livsmedelsföretagen har medvind

Den tidigare starka eko-trenden visar tydliga tecken på avmattning, och försäljningskanaler vid sidan av dagligvaruhandeln ökar i betydelse. Det framgår av Livsmedelsföretagens konjunkturbrev för Q1 2018.

Ladda fler nyheter Till toppen av sidan
Annons: