Packnews editors word

Välkomna till Livsmedelsdagarna!
Ingela Stenson är tillförordnad chefredaktör för tidningen Livsmedel i fokus.

Den 13-15 september smäller det igen i Tylösand – då kör vi Livsmedelsdagarna! Temat för i år är ”Ska vi ha stora eller små livsmedelsföretag?”.

Intresset är stort och talarlistan diger. Vi som sitter i styrelse och ledning för LivsmedelsFöreningen, Livsmedelsdagarna och Livsmedel i fokus har en tydlig och klar ambition – att verka för er medlemmar och prenumeranter, att ge er kunskap, input och beredskap inför framtiden, vi brinner
verkligen för den uppgiften! 

Det är en intressant framtid vi har framför oss, full av utmaningar och alltfler parametrar att ta hänsyn till när maten ska väljas och ätas. Konsumenterna gillar det småskaliga. Misstron mot allt vad industri heter är tydlig, många stora företag ”leker” därför små och lokala, både i tilltal och bildspråk. Nu växer det småskaliga, de stora tittar på de små för att lära sig att locka till sig konsumenter. Millenniefolket, födda med tekniken i blodet och smartphonen i handen, ställer nya krav och välkomnar den tekniska utvecklingen.

Vi har samlat ett stort gäng kompetenta, intressanta och skickliga föreläsare som kommer att ge oss många insikter och aha-upplevelser under Livsmedelsdagarna, bland annat ledningspersoner från stora och små företag, som Arla, KLS/Ugglarps, Savolax, Food for Progress, Spendrups, Karma, Hälsingestintan, för att nämna några.

Livsmedelsbranschen måste kunna locka framtidens talanger, Ungdomsbarometern lär oss hur. Vinnova ger oss framtidskunskap och trender redovisas. ABB kommer att ha ett eget seminarium om FOOD Tech i framtiden – automatiserad småskalighet och en robot i den mindre fabriken kanske? 

Handelns utredningsinstitut berättar vad vi ska ha handeln till i framtiden och Livsmedelsföretagen vet vilka som tjänar mest pengar – stora eller små? Framtiden är digital, vi får lära oss hur vi ska tänka i nya banor för att nå framgång.

Välkomna till Livsmedelsdagarna i Tylösand!
Anmäl dig snarast på livsmedel.se/livsmedelsdagarna.
Våren och sommaren, då vaknar livsandarna på riktigt! Att få vara utomhus, odla lite, laga mat av
vad trakten i Sörmland ger, äta svägerskans äkta lufttorkade skinka. Underbart! I like!


Publicerad: 2017-06-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel i Fokus LivsmedelsFöreningen nord emballage Packnews Redaktionen Trade Promotion

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK