Barilla blir hbtqi-certifierat – vill sätta ny standard i branschen

Barilla är Sveriges första hbtqi-certifierade livsmedelsföretag, en satsning som genomförts i samarbete med RFSL Utbildning.
– Vi hoppas kunna driva en positiv förändring och sätta en ny standard för mångfald och inkludering i branschen, säger Moritz Tintelnot, vd på Barilla Sverige.

Barilla, landets största producent av pasta och med varumärket Wasa knäckebröd, blir det första hbtqi-certifierade företaget inom livsmedelsbranschen. Detta efter att ha genomgått en omfattande utbildning i samarbete med RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter.
– För oss är det otroligt viktigt att vi är en öppen arbetsplats där alla känner att de kan vara sig själva. Vi hoppas kunna driva en positiv förändring och sätta en ny standard för mångfald och inkludering i livsmedelsbranschen. Vi är stolta över att genom denna certifiering ta ytterligare steg mot att bli en ännu bättre arbetsgivare och ännu mer inkluderande, säger Moritz Tintelnot, vd på Barilla Sverige.
Med det arbete som har gjorts under de senaste tolv månaderna har medarbetarna på Barillas huvudkontor i Stockholm genomgått en utbildning för att få mer kunskap om hbtqi, diskriminering, arbetsmiljö och inkluderande behandling. Vidare finns det rutiner för hur nyanställda ska introduceras och det finns en plan för ett systematiskt arbete för att skapa en ännu tryggare och mer inkluderande arbetsplats.
– Vi är stolta över att Barilla har valt att certifiera sin arbetsplats och det är en viktig markering för hela livsmedelsbranschen. Genom hbtqi-certifieringen tar företaget ett steg närmare att skapa svenska arbetsmiljöer där alla känner sig välkomna – oavsett vem de är, säger Pom Sandhagen från RFSL Utbildning.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Trend

Vitkålrester blir ny mat i Vinnova-projekt

400 ton vitkålsrester blir till mat i nytt pilotprojekt med stöd från Vinnova. Med sitt mål att omvandla livsmedelsförluster till näringsrika livsmedel bedöms projektet både ha hög innovationshöjd och stor samhällsrelevans.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.