Ett tåg kommer lastat – med tårta

När Steinbrenner & Nyberg presenterar 2025 års nya tårtkollektion passar man samtidigt på att bjuda på tårtkalas. På lördag rullar det traditionella tårttåget från bageriet i Mölndal till Göteborg för att dela ut 5 000 tårtbitar.

Första gången Steinbrenner & Nyberg körde runt i ett sightseeing-tåg för att bjuda mölndalsbor och göteborgare på tårta var 2009.
– Det var bara en tokig idé som blev succé direkt. Sedan går det ju inte att sluta, säger Håkan Steinbrenner, försäljningschef på familjeföretaget.
Under några intensiva timmar i morgon lördag ska inte mindre än 5 000 tårtbitar delas ut på olika platser i stan, där tåget gör halt. I år har man även en följebil för att få plats med all tårta.

Håkan Steinbrenner berättar att hela 28 medarbetare är med på resan för att se till att allting flyter. Ett gäng ansvarar för att hålla ordning på köande tårtgäster, ett annat gäng står för partykänslan och musiken medan ett tredje gäng ser till att det ser lika rent och snyggt ut när tåget lämnar platsen som när det rullade in.
– Det är inga problem att få folk att jobba den här lördagen – alla vill vara med!
Det låter samtidigt rätt dyrt…
– Vi tänker inte så. För oss är detta årets bästa dag och ett sätt att ge tillbaka till alla våra härliga kunder.
Att lansera årets nya tårtkollektion är en annan viktig del av syftet. Hur den ser ut är topphemligt men Håkan Steinbrenner låter ana att en av tårtorna innehåller lakrits medan en annan är en insmickrande rosa dröm och en tredje drar åt det ljusbruna hållet.
För att ge plats åt nyheterna behöver dock andra tårtor plockas bort ur sortimentet.
– Det är ett tufft jobb men där får man helt enkelt kika på försäljningssiffrorna och vara lite hård. Det är roligt för konditorerna att få nya utmaningar och för kunderna att få variation.

Dela

Fler nyheter i Förädling och Mötesplatser

Ny tävling ska göra livsmedelsbranschen mer smaksäker

Vem i branschen är vassast på smak? Smaksäkrast är ett nytt och spännande samarbete mellan Taste Insights och Livsmedel i fokus för att öka kunskapen kring smakdriven produktutveckling.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.