Tilda Magnusson om toppjobbet: “En jättemöjlighet”

Den blivande civilingenjören Tilda Magnusson, 21 år, har precis gjort sin första arbetsdag som assisterande vd på Arla Sverige. ”Intensivt, spännande och väldigt kul”, sammanfattar hon för Livsmedel i fokus.

Tilda Magnusson är en av de ungdomar som nappade på branschorganisationen Livsmedelsföretagens kampanj om att söka tjänst som assisterande vd på fem av Sveriges största livsmedelsföretag. Och som lyckades knipa en av de åtråvärda platserna – på Arla Sverige.

Vem är du, om vi tar den korta versionen?
– Jag är en 21-årig ganska vanlig tjej från Sandared utanför Borås. Jag pluggar mitt tredje år på Chalmers. Nu har jag tagit ledigt de första veckorna för att kunna göra det här. Jag har tillfälligt hyrt in mig hos en kompis fasters kompis för att lösa boendet medan jag är i Stockholm.

Hur har första dagen på nya jobbet varit?
– Intensivt men väldigt trevligt. Jag har verkligen supergulliga kollegor som hjälpt mig att komma in i jobbet. Hela förmiddagen var jag på kurs för att lära mig allt om koncernen och sedan har jag fått en introduktion till ett projekt som jag ska hålla i. Det handlar om att göra Arla till en ännu mer attraktiv arbetsplats framåt.

Vad fick dig att söka det här jobbet?
– Det lät som en jättemöjlighet som passar mig bra. Just Arla matchar mitt stora intresse för djur och natur. Det är kul att få en inblick i hur man som stort företag jobbar med de här frågorna.

Vad har du för förväntningar?
– Jag hoppas att jag får lära mig så mycket som möjligt och att det blir fyra roliga veckor som känns extra kul att ha på sitt cv. Jag ska ut och träffa alla delar av koncernen, allt från till att åka mjölkbil till att besöka produktionsanläggningar.

Vad har du för planer framåt?
– Jag läser en civilingenjörsutbildning med inriktning maskinteknik, vilket är en ganska bred utbildning men som kan spetsas till utifrån egna intressen. På gymnasiet läste jag natur med ledarskapsinriktning, så i framtiden tänker jag mig att jobba i ledande ställning. Om det blir livsmedelsindustrin eller något annat vet jag inte, men jag stänger inga dörrar!

Tilda Magnusson kommer för övrigt att vara med under Livsmedelsdagarna i Tylösand, i likhet med bland andra Cecilia Kocken, vd för Arla Sverige. Har du bokat din plats än?
Om inte så kan du göra det HÄR!

 

Dela

Fler nyheter i Förädling och Människor och Mötesplatser

Mylla tar hem Livsmedelspriset 2024: ”Sjukt kul”

Mylla vill revolutionera det svenska livsmedelssystemet genom att kapa mellanhänder och ge småskaliga matproducenter vettigt betalt. Nu vinner uppstickaren årets upplaga av Livsmedelspriset, ett av branschens finaste priser som delas ut att Livsmedel i fokus – för 60:e året i rad.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.