Nu blir kaffet i kapseln komposterbart

Efter tre år av forskning och utveckling lanserar Nespresso nu pappersbaserade och komposterbara kaffekapslar.
– Det känns fantastiskt, säger Linda Fazekas, marknadschef för Norden på kaffeföretaget.

Nespressos nya kaffekapslar kan komposteras i hushållens hemmakompost. För att ändå lyckas bevara kaffets smak och kvalitet har Nespresso skapat en kapsel bestående av 82 procent pappersmassa tillsammans med ett nedbrytbart skikt av biopolymer för skydd mot oxidation, vilket bevarar kaffets aromer från att kaffet mals tills att det bryggs i kaffemaskinen.
– Det känns fantastiskt att äntligen få erbjuda pappersbaserade kapslar specifikt framtagna för hemkompostering, vilket vi under flera år har utvecklat för att få fram bästa möjliga kvalitet. Med de nya kapslarna får vi möjligheten att ge ännu fler alternativ till Nespresso-drickare så att de själva kan välja vad och hur de vill konsumera, säger Linda Fazekas, nordisk marknadschef, i en kommentar.
De nya kapslarna går att hemkompostera precis som de är, utan att ta bort vare sig kaffe eller något material på kapseln. Att hemmakompostera ska dock inte förväxlas med sorteringen av matavfall, som känns igen i många hem i form av den bruna påsen.
De pappersbaserade kapslarna kommer i fem nya smaker, varav en av kaffesorterna är ekologiskt producerad.

 

 

Dela

Fler nyheter i Dryck och Hållbarhet

Här rullar fredagsmyset med el

Paulig elektrifierar sina transporter av Santa Maria-produkter i Sverige tillsammans med Einride – ett viktigt steg i ambitionen att halvera utsläppen från hela värdekedjan fram till 2030.

Gå med i nätverket idag!

Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.