– Det är bara en tidsfråga innan det veganska julbordet är lika stort som det traditionella, säger restaurangchefen Hanna Williamsson.
11 oktober 2022
Ulla Winbladh på Djurgården är något av en restaurangintuition i Stockholm; här har det serverats klassiska julbord i decennier.
Sedan sex år tillbaka serveras även ett veganskt julbord, vilket blivit nästan lika populär som det traditionella julbordet.
– De senaste åren har vi märkt att allt fler gäster till det klassiska julbordet även börjat avnjuta det veganska julbordet. Det är bara en tidsfråga innan det veganska julbordet är lika stort som det traditionella, säger Hanna Williamsson restaurangchef på Ulla Winbladh.
Till de både julborden lagas samtliga rätter hantverksmässigt från grunden utan genvägar. Det veganska består av växtbaserade versioner på de traditionella julbordsrätterna. Bland annat serveras vegansk sill på aubergine och zuccini med tångrom samt griljerad tofu, veganska julprinskorvar och julbullar med svampsås.
Dela
Fler nyheter i Restaurang och Växtbaserat
Mötesplatser Restaurang Värdekedjan
Lantmännen tar plats i Årets Kock
Lantmännen blir ny huvudpartner för Årets Kock.
– Lantmännen delar vår vision om att leda svensk gastronomi in i framtiden och vi ser fram emot vårt kommande samarbete, säger Mårten Lyth, styrelseordförande i Årets Kock AB.
21 januari
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.