8 augusti 2022
Till Way Out West, som drar i gång i Slottsskogen i Göteborg fredag 11 augusti, ska man enligt arrangörerna komma hungrig. Festivalen har under sina 13 år presenterat artister i världsklass men under de senaste åren har även det påkostade matprogrammet fått ta stor plats.
Sedan tio år tillbaka är Way Out West dessutom en helt vegetarisk festival – något som legat som grund för flera kreativa och växtbaserade samarbeten.
– Vi är stolta över det stora steg vi tog 2012 när vi blev en vegetarisk festival. Det var kontroversiellt på den tiden. Men sedan dess har saker ändrats och fler och fler äter vego hela tiden, säger Patrick Fredriksson, grundare av festivalen.
För att fira detta lanserar man nu i år en korv tillsammans med Peas of Heaven: Way Out Wurst. Korven är en 100 procent vegansk, växtbaserad och glutenfri variant av den klassiska Bratwursten.
Marcus Karlsson, vd och grundare av Peas of Heaven, är också övertygad om att vego är vägen framåt:
– Därför är jag väldigt stolt över det här samarbetet och Way Out Wurst är en av våra godaste korvar någonsin. Texturen, tuggmotståndet och kryddningen är bland det bästa vi gjort, säger han.
Festivalens huvudrestauratör är Mats Nordström, som med sitt team på 26 kockar ska servera allt från kantarellpasta och lyxpizza till vegetarisk suovas och steam buns.
Restaurang Signum, med mästerkocken Thomas Sjögren vid rodret, öppnar en sittande restaurang där besökarna kan festa på en vegetarisk åtta rätters-meny.
– Vi kommer att jobba lokalt med våra producenter i Västsverige och kan utlova en grym vegetarisk avsmakningsmeny och en helt unik restaurangupplevelse, säger Thomas Sjögren, som vann Årets kock 2015 och tog hem Kockarnas Kamp-titeln 2018.
Sist men inte minst är det premiär för satsningen ”Local Chef’s Corner”, där talangfulla kockar med västkustkoppling presenterar varsin festivalrätt.
Dela
Fler nyheter i Mötesplatser och Trend och Växtbaserat
Så bygger branschens företag beredskap
Sverige befinner sig i ett mycket allvarligt säkerhetspolitiskt läge, något som gör att frågan om beredskap diskuteras överallt. Livsmedelsbranschens utmaningar är stora och de flesta har förstått att vi inte kan ta maten för given. Men hur förbereder sig företagen på att ha beredskap vid en eventuell kris? Livsmedel i fokus har ställt frågan till ett antal nyckelpersoner i branschen.
3 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.