– Jag vill bevisa för mig själv att jag duger, säger hon.
16 juni 2022
Efter två intensiva kvalificeringsdagar på Stockholms Hotell- & Restaurangskola har en namnkunnig jury utsett finalisterna till Årets Kock 2022 – SM i professionell matlagning.
– Det har varit ett otroligt svårt jobb att utse de åtta kockar som nu går vidare till final då den genomgripande kvaliteten varit så pass hög, men det känns som att vi har fått fram ett fantastiskt starkt startfält till årets final, säger Tommy Myllymäki, juryns ordförande.
Ett av tävlingsmomenten var att tillaga en rätt på gurka, som kunde serveras varm eller kall men med enda kravet att den skulle vara lakto-ovo-vegetarisk. En annan uppgift hade temat hjort.
Jessie Sommarström är den enda kvinnan som tagit sig till final inte bara i år utan även 2020, något hon beskriver som ”en dröm”.
– Det här är en tävling som för svensk gastronomi framåt. För mig är det inte bara tävlingen som är viktigt utan hela den kreativa processen bakom, säger hon till Livsmedel i fokus.
Som kreativ ledare för Urban Deli, som både innehåller butik- och restaurangverksamhet, är hennes främsta uppgift att arbeta med hållbar matinspiration för framtiden.
– Jag kan inte tänka mig något bättre än att få jobba med kombinationen mat, människor och hållbarhet – det är min passion!
Här är övriga finalister till Årets Kock 2022:
Anton Kardell, Human; Ola Wallin, Hällsnäs Hotell & Restaurang; Oskar Persson, Restaurang Publiken; Martin Anneflod, Spiseriet; Tobias Lundgren, Wedholms Fisk; William Brittsjö, Etoile; David Forsman Törnkvist, Lilla Ego.
Dela
Fler nyheter i Människor och Mötesplatser och Restaurang
Han är Lidls nya stjärnrekrytering: ”Jättespännande”
Johan Krallis Anell lämnar rollen som nationell exportsamordnare på Landsbygds- och Infrastrukturdepartementet och i Regeringskansliet för att istället tillträda en helt nyinrättad tjänst på Lidl.
– Mitt uppdrag blir att representera företagets intressen – särskilt i politiska sammanhang, säger han till Livsmedel i fokus.
30 januari
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.