12 maj 2022
Kockens lanserar en ny och mer hållbar förpackning till sina mest populära glas, ”det lilla gourmetglaset”, i vilket man minskat mängden glas med drygt 6 procent. Detta innebär i sin tur en minskning med 33 ton glas per år och en reducering av klimatavtrycket med 28 ton koldioxid.
– Vi har arbetat aktivt för att kunna erbjuda en ännu mer hållbar förpackning och göra det lättare för konsumenten att göra klimatsmarta val. Och självklart blir det en extra stor effekt när vi genomför det på vårt mest populära glas, säger förpackningsutvecklaren Sarah Danielsson.
Samtliga av Kockens kryddglas tillverkas av 55-60 procent återvunnet glas.
Även vad gäller locken har man gjort förbättringar och övergått till biobaserad plast och även minskat mängden material med drygt 10 procent.
– Det nya locket är 100 procent materialåtervinningsbart, vilket är i linje med vårt mål om att Kockens förpackningar ska vara helt materialåtervinningsbara till 2025, säger Sarah Danielsson.
Dela
Fler nyheter i Förpackning och Hållbarhet
Carlsberg Sverige lanserar ”elektrisk öl”
Carlsberg Sverige utökar samarbetet med fraktteknikföretaget Einride, vilket innebär att upp till 40 procent av öljättens transporter kommer att drivas av el. För att fira milstolpen lanseras en alkoholfri öl: The Electric Beer, som bryggs, produceras och transporteras med 100 procent förnybar energi och elektriska lösningar.
10 april
Gå med i nätverket idag!
Så missar du inte de viktigaste branschnyheterna, temaseminarierna och studiebesöken.