Livsmedel.se

LivsmedelsFöreningen och Livsmedel i fokus

Livsmedelsdagarna

Livsmedelsdagarna

Livsmedelsdagarna 11-13 september 2019, Tylösand.

Info

Anmäl dig här

Datum:
11-13 september 2019

Plats:
Hotel Tylösand, Halmstad

Pris: 
Medlemmar i LivsmedelsFöreningen 8 500 kr.

Deltagare nr 2 och fler från samma företag 8 100 kr (gäller om båda är medlemmar).
Icke medlem 9 900 kr.
Moms tillkommer.

 

För världens bästa – innovation och hållbarhet inom planetens gränser.
I en tid då varannan svensk har klimatångest, politiker och länder tävlar i att utlysa klimatnödläge och Greta fortsätter skolstrejka är det viktigt att prata lösningar.
Den globala livsmedelsproduktionen har stor påverkan på klimatet och fixar vi maten så fixar vi planeten. Livsmedelsbranschen har en mycket viktig roll i att leverera hållbar och hälsosam mat för en växande befolkning.
På Livsmedelsdagarna diskuterar vi lösningar med fokus på forskning, innovation, hållbarhet och samarbeten.

Varmt välkomna till spännande och inspirerande dagar!

Ur programmet:
Torsdag 12
september


Eva Karlsson, vd på Houdini Sportswear, reflekterar över resan, målen och perspektiven. 

Massiv Action - för världens bästa
Anna-Kajsa Lidell,
co-founder, Food for Progress, Ulf Sonesson, forskningschef, RISE och Ola Jönsson, vd, Coest - bjuder in till en resa för att knäcka framgångsrika lösningar som håller oss inom planetens gränser.

Innovation är bästa vägen mot framtidens mat.
Per Frankelius, docent, Linköpings universitet

Under torsdag eftermiddag pågår föreläsningar parallellt i två olika salar: 
1 - Forskning och innovation
Inger Andersson, ordförande i Nationella kommittén för livsmedelsforskning
Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för Sweden Food Arena

2 - Innovation och hälsa (eng)
Robert JM Brummer, professor of Gastroenterology and Clinical Nutrition, Örebro Universitet, forskar på hur kosten kan förebygga kroniska sjukdomar och bidra till förbättrad hälsa och ökat välbefinnande på kort sikt. Livsmedel med sådana egenskaper ger nya möjligheter och utmaningar för livsmedelsbranschen.

Agneta Påander, CSR-direktör, Orkla Foods Sverige.

Päivi Juolahti, VP, head of Fazer Lab, ansvarar för en multidisciplinärt forskargrupp på Fazer Group forskning och innovation i Helsingfors, Finland. Päivi arbetar med att utforska nya möjligheter med mat, hälsosamma ingredienser, personalized nutrition och nya affärsmodeller.

Att skilja vetenskap från trams.
Emma Frans,
forskare vid Karolinska Institutet och vetenskapsjournalist

En innovation i primärproduktionen inom planetens gränser - för att dagens utmaningar inte kan lösas med gamla tankesätt.
Johan Ljungquist,
grundare, Gårdsfisk, vinnare av 2018 års pitchtävling. 

Pitchar med StartUps och Doktorander/studenter.

Fredag 13 september

Maten, tekniken och tiden.
Bodil Jönsson,
 professor emerita, författare 

Hållbar njutning. Hur de förlorade smakupplevelserna och det gröna köket bidrar till ökad njutning och ett hållbarare samhälle.
Paul Svensson,
kock och krögare 

Paneldebatt

Mot framtidens jordbruk.
Svenskt lantbruk ligger redan i framkant och vi anses ha ett av världens mest hållbara jordbruk. Men många utmaningar kvarstår, och Lantmännen har ännu större ambitioner än så. Vägen framåt kräver mer kunskap, samverkan, långsiktig politik och inte minst innovation - från jord till bord.
Claes Johansson, hållbarhetschef, Lantmännen

12:15 Lunch och avslutning

Med reservation för ändringar

 

 

 

 

Livsmedel i fokus

Svetsarvägen 7
171 41 Solna
Tel +46 8 728 24 00
[email protected]

Kontakta oss
LivsmedelsFöreningen

Nybrogatan 39, 1 tr
114 39 Stockholm
Tel +46 8 714 50 45
[email protected]

Kontakta oss LivsmedelsFöreningens integritetspolicy
Annons: Nyhetsbrev Empack2019